Μενού
Imerovigli
  • Α-
  • Α+

Στην πενταετή στρατηγική που ανακοίνωσε η Συμμαχία, καθορίζεται πώς ο τομέας μπορεί να να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον, τις κοινότητες και την οικονομία. Ο οργανισμός προανήγγειλε την «αυγή μιας νέας εποχής για την κάποτε κατακερματισμένη βιομηχανία φιλοξενίας», κάτι που σημαίνει ότι ένας ευρύς συνασπισμός ξενοδοχείων και θέρετρων θα εργαστεί για την επίτευξη «καθαρής θετικής φιλοξενίας» υποσχόμενος να αναλάβει δράση για την προστασία της φύσης, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των λειτουργιών τους.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής οι επιχειρήσεις έχουν δεσμευτεί για μια σειρά πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής τυποποιημένων μετρήσεων βιωσιμότητας σε ολόκληρο τον τομέα.

Είχαν προηγηθεί πάνω από 12 μήνες προπαρασκευαστικής εργασίας υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alliance, Glenn Mandziuk, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων αλλαγής συστημάτων Systemiq, χορηγούς και εξωτερικούς συνεργάτες.

Η αποτελεσματική χρήση των πόρων, η ελαχιστοποίηση της ρύπανσης, η προστασία και η αναγέννηση της φύσης, η δικαιοσύνη στο χώρο εργασίας, οι δίκαιες και καλύτερες ευκαιρίες, οι κοινοτικές συνεργασίες και υποστήριξη, η ευημερία των πελατών και η «καθαρά θετική» διακυβέρνηση αποτελούν μέρος του συνολικού οράματος της ομάδας.

Το πρώτο μεγάλο βήμα θα γίνει από τα πιο φιλόδοξα μέλη της Συμμαχίας, τα οποία πρόκειται να σχηματίσουν μια ομάδα «υψηλών φιλοδοξιών στη φιλοξενία» και θα αξιοποιήσουν τη θέση τους στην αγορά και την επενδυτική τους ικανότητα για να πρωτοπορήσουν σε βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας αιχμής και καθαρές τεχνολογίες.

Ο Jeremy Oppenheim, συνεργάτης της Systemiq, δήλωσε ότι ο κλάδος της φιλοξενίας βρίσκεται σε προνομιακή θέση να οδηγήσει την αλλαγή σε ολόκληρη την οικονομία.

«Γνωρίζουμε ότι η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές κατά 40%, μόλις το 2030», είπε. «Και ενώ μεγάλο μέρος του κλάδου εξακολουθεί να μην κινείται αρκετά γρήγορα, η δυναμική γύρω από τη βιώσιμη φιλοξενία και το έργο της Συμμαχίας μπορούν να οδηγήσουν αυτήν τη μετάβαση σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Η φιλοξενία έχει μια σπάνια ευκαιρία για μεγάλο αντίκτυπο, ως ένας από τους λίγους κλάδους που συνδέεται τόσο με τις παγκόσμιες βιομηχανίες όσο και με τις τοπικές κοινότητες μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας», επεσήμανε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA