Μενού
Πελαργός στη Θεσσαλονίκη
Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι πελαργοί από την Αφρική | Facebook - @Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού
  • Α-
  • Α+

Οι πρώτοι πελαργοί από την Αφρική έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, για να φτιάξουν τις φωλιές τους στο Δέλτα Αξιού, σηματοδοτώντας έτσι και επίσημα το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη.

Την είδηση επιβεβαίωσε –με ανάρτησή του στα social media– ο φορέας διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Αξιού στη Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντας πως τα πτηνά φτιάχουν ήδη τις πρώτες φωλιές τους στην προστατευόμενη περιοχή.

Οι πελαργοί σηματοδοτούν, όπως ειπώθηκε,το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη και, σύμφωνα με τον φορέα, και επιλέγουν να χτίσουν τις φωλιές τους γύρω απ' αυτές τις περιοχές: Αιγίνιο και το Κλειδί Ημαθίας, τα Κύμινα, τη Χαλάστρα, τον Άγιο Αθανάσιο ως και τα χωριά του Κιλκίς και της Πέλλας.

Πελαργοί από την Αφρική στη Θεσσαλονίκη: Τι αναφέρει η ανάρτηση

«Κατέφθασαν οι πελαργοί!

Καθώς προχωρά η άνοιξη όλο και περισσότεροι φτερωτοί επισκέπτες καταφτάνουν από την Αφρική για να φωλιάσουν.

Ήδη υποδεχτήκαμε τους πρώτους πελαργούς και άρχισαν να αποκτούν «ενοίκους» οι φωλιές στα χωριά γύρω από την Προστατευόμενη Περιοχή Δέλτα Αξιού: από το Αιγίνιο και το Κλειδί Ημαθίας, τα Κύμινα, τη Χαλάστρα, τον Άγιο Αθανάσιο ως και τα χωριά του Κιλκίς και της Πέλλας.

Ας τους ευχηθούμε μία ασφαλή εγκατάσταση και μία επιτυχημένη αναπαραγωγική περίοδο!»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA