Μενού
Το φεγγαρολούλουδο
Το φεγγαρολούλουδο | Youtube - Guardian News
  • Α-
  • Α+

Ένα σπάνιο είδος κάκτου, γνωστό ως «φεγγαρολούλουδο», άνθισε για πρώτη φορά σε βοτανικό κήπο της Βρετανίας, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό γεγονός, καθώς το άνθος του φυτού ανοίγει και μαραίνεται μέσα σε μία μόνο νύχτα.

Το είδος αυτό (selenicereus wittii) προέρχεται από τον Αμαζόνιο, και οι ειδικοί του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κρατούσαν σκοπιά επί 24ώρου βάσης τις τελευταίες ημέρες, για να μη χάσουν τη στιγμή της ανθοφορίας του, σύμφωνα με τον Guardian.

Η στιγμή της άνθησης

Το λουλούδι του φεγγαριού άνθισε νωρίτερα ένα μεσημέρι του περασμένου Ιανουαρίου, γύρω στις 15:00, και ο Κήπος ανακοίνωσε πως είχε μήκος 28 εκατοστά.

Περίπου ένα δίωρο μετά το άνοιγμά του, το λουλούδι άρχισε να μαραίνεται ταχύτατα, παράγοντας για μερικές μόνο ώρες το χαρακτηριστικό του άρωμα.

Το φεγγαρολούλουδο αποτελεί το άνθος του εξαιρετικά σπάνιου αναρριχητικού κάκτου, ο οποίος απαντάται μόνο στις παραποτάμιες περιοχές του κεντρικού Αμαζονίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA