Μενού
podcast
  • Α-
  • Α+

Το νέο podcast του Reader.gr θα ασχοληθεί με την ελληνική ιστορία. Μέσα από συζητήσεις με διακεκριμένους ιστορικούς για τις κρισιμότερες περιόδους της ιστορίας μας, ξεκινώντας από την αρχαιότητα φτάνοντας σε ζητήματα της νεότερης και της σύγχρονης ιστορίας. 

Σε αυτό το επεισόδιο θα ασχοληθούμε με την ιστορία των Αθηνών, μίας πόλης που είναι σύμβολο όχι μόνο για τον ελληνικό αλλά ευρύτερα και για τον δυτικό πολιτισμό. Καλεσμένος είναι ο δημοσιογράφος Bruce Clark.

Ο Clark είναι ένας από τους πιο διαπρεπείς φιλέλληνες, με μακρά διαμονή στην Ελλάδα ως ανταποκριτής για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters. Πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ιστορία της Αθήνας με τίτλο «ATHENS, CITY OF WISDOM» (Αθήνα, Η Πόλη της Σοφίας), το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τι ρόλο είχε τελικά η Αθήνα στα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια; Ποιος ο ρόλος της Ακρόπολης και γιατί η πόλη έγινε τελικά πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους;

Aκούστε το δεύτερο επεισόδιο εδώ:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA