Μενού

Οι καλύτερες κωμικές σειρές των 90s: (feat. Άννα Χατζησοφιά, Πάνος Αμαραντίδης)

ta 90ς
Liquid Media Creative Team
  • Α-
  • Α+

Το podcast «Τα 90s» επιστρέφει στην εποχή που όταν έπαιζε κωμική σειρά, στην τηλεόραση, κανείς δεν έβγαινε έξω! Το Ρετιρέ, οι Απαράδεκτοιτα Απίστευτα κι Όμως Ελληνικά, Οι Μεν και οι Δεν είναι μερικοί από τους κορυφαίους τίτλους σειρών της εποχής που έκαναν εξωπραγματικά νούμερα τηλεθέαση. Την ίδια στιγμή οι δημιουργοί τους γίνονταν περιζήτητοι.

Σε αυτό το podcast θα τολμήσουμε να ορίσουμε να ορίσουμε τι σημαίνει ελληνική κωμική σειρά των 90s. Ήταν κάτι όντως πολύ ξεχωριστό. Καταρχάς, πάντα υπήρχε μια μικρή ομάδα δημιουργών, συνήθως δίδυμο: Ρέππας - Παπαθανασίου, Παπαπέτρου - Ρήγας, ύστερα Ρήγας - Αποστόλου, Χατζησοφιά - Ρώμας, Αμαραντίδης - ΜεταλληνόςΔημήτρης Βενιζέλος και Δημήτρης Φραγκιόγλου. Μοναδική εξαίρεσή του Εγκλήματα, όπου ο Λευτέρης Παπαπέτρου έγραψε μόνος του το σενάριο, και φυσικά, το «κεφάλαιο» Γιάννης Δαλιανίδης, που θα χρειαστούμε ένα ξεχωριστό podcast για να το καλύψουμε.

Οι  Άννα Χατζησοφιά (Οι Μεν και οι Δεν, Ο Κακός Βεζύρης, Κωνσταντίνου και Ελένης), και Πάνος Αμαραντίδης (Εμείς κι Εμείς, Με Δύο Μαμάδες), σεναριογράφοι και συνδημιουργοί τηλεοπτικών προγραμμάτων (μαζί με τους Χάρη Ρώμα και Σπύρο Μεταλληνό)  μας αφηγούνται στιγμές από το παρασκήνιο των κλασσικών σειρών που έγραψαν.

Επίσης, στο νέο επεισόδιο του podcast «Τα 90s» θα μάθουμε γιατί τέλειωσε το Ρετιρέ, πότε συναντήθηκαν ξανά οι Απαράδεκτοι μετά το τέλος της σειράς, και θα ακούσουμε τον Γιώργο Μαζωνάκη στο ίδιο πλατώ με τη Νατάσα Γερασιμίδου (!), τον Μάνθο από το «Κωνσταντίνου και Ελένης», και τον Αντώνη του «Ντόλτσε Βίτα» να τσακώνεται με τη Χριστίνα για μια «σπλήνα»! Επίσης, θα απαντηθεί και ένα ερώτημα: Πόσο κοντά έφτασε η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο να γίνει η Ελένη Βλαχάκη στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»; Η απάντηση στο podcast που ακολουθεί, από τη σεναριογράφο Άννα Χατζησοφία. 

Update: Κατόπιν συνομιλίας με τον Πάνο Αμαραντίδη ενώ γινόταν η διαδικασία του post production του επεισοδίου, μας ζητήθηκε να υπογραμμιστεί πως το πρώτο επεισόδιο του «Εμείς κι Εμείς» σε σενάριο Αμαραντίδη - Μεταλληνού,  προβλήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1994, ενώ τα «Φιλαράκια» ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 1994). Εμείς μάθαμε πρώτα τα δικά μας «Φιλαράκια» από το Μετς, κι ύστερα εκείνα του Central Perk!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.