Μενού
  • Α-
  • Α+

Το επιχείρημα για τα ασφυκτικά μειωμένα έσοδα των συλλόγων που θα συμμετέχουν στο European Super League, τα ακούμε και τα δεχόμαστε. Δε σημαίνει πως επικροτούμε την κίνηση της κλειστής λίστας, αλλά υπάρχει μια λογική. Αλλά το επιχείρημα του Φλορεντίνο Πέρεθ πως οι μέτριες ομάδες δεν έχουν ενδιαφέρον, είναι απ΄αυτά που μπορούν να σε βγάλουν από τα ρούχα σου ως φίλαθλο του ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Chiringuito, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, μιας ομάδας που για 2 δεκαετίες τώρα κατήργησε κάθε έννοια σεβασμού στο άθλημα και προώθησε αυτή την υποταγή στο χρήμα, εξήγησε πως το υπάρχον Τσάμπιονς Λιγκ είναι αδιάφορο γιατί καλούνται οι μεγάλες οικονομικά ομάδες της Ευρώπης να παίζουν με ομάδες ασθενέστερες και αυτό δεν έχει όφελος εμπορικά, ενώ έκανε και μια σύνδεση με το streaming που έχει τραβήξει κόσμο από την τηλεθέαση ποδοσφαίρου.

«Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως οι εταιρείες, οι άνθρωποι, οι νοοτροπίες. Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες διότι όλες οι ομάδες έχουν καταστραφεί. Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για το ποδόσφαιρο. Γιατί; Διότι υπάρχουν πολλά ματς χαμηλής ποιότητας και δεν ενδιαφέρονται, έχουν άλλες πλατφόρμες για να εστιάσουν την προσοχή τους. Έχει χάσει το ενδιαφέρον του, πρέπει να κάνουμε κάτι. Έχουμε όλοι καταστραφεί, το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οι 12 σύλλογοι έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η τηλεόραση αλλάζει κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε.

«Καθόλου ελκυστικές οι μέτριες ομάδες»

Ένα Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πολύ πιο διασκεδαστικό απ’ ό,τι με μία μέτρια ομάδα του Champions League. Όσο καλύτερα τα παιχνίδια, τόσο πιο διασκεδαστικό το θέαμα. Το Champions League είναι ελκυστικό μετά τα προημιτελικά, μέχρι τότε πρέπει να παίζουμε με τις μέτριες ομάδες που δεν είναι καθόλου ελκυστικές.

Τι θέλει να δει όλος ο κόσμος; Έχουμε φαν σε όλον τον πλανήτη. Αυτός είναι που δημιουργεί τα χρήματα, δεν έρχονται από αλλού. Κι αυτά τα χρήματα είναι για όλους, είναι μια πυραμίδα. Αν έχουμε εμείς στην κορυφή χρήματα, θα έχουν όλοι. Αν δεν δημιουργούνται, όμως, τα έσοδα, η πυραμίδα δε θα υφίσταται».

Ουσιαστικά, ο Πέρεθ μίλησε με όλους ζούγκλας, με όρους τροφικής αλυσίδας και έκανε ξεκάθαρο πως οι 12 αυτές ομάδες θεωρούν ότι όσοι δε μπορούν να τους ακολουθήσουν οικονομικά, δεν έχουν δικαίωμα στο όνειρο, δεν έχουν δικαίωμα οι φίλαθλοι των μικρών ομάδων να δουν τον Κριστιάνο και τον Μέσι να έρχονται στα γήπεδα τους.

Παράλληλα, τα λεγόμενα του ίσως φανερώνουν και μια άλλη κατεύθυνση του ποδοσφαίρου, με τη μετατροπή του σε ένα τηλεθέαμα και όχι σε κάτι που αναπνέει χάρη στην παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο, μια άποψη που σίγουρα δε γεννήθηκε στην πανδημία, αλλά σφυρηλατήθηκε σε αυτό το διάστημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA