Μενού
  • Α-
  • Α+

Γκρεμίζεται πριν καλά καλά χτιστεί το οικοδόμημα της European Super League, με πολλά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για αποχωρήσεις ομάδων.

Συγκεκριμένα, τα διεθνή ρεπορτάζ ξεκίνησαν να αναφέρουν πως η Τσέλσι είναι έτοιμη να τα «βροντήξει» από τη European Super League, παρότι ήταν η πρώτη από τις 12 ομάδες που είχε κάνει γνωστό το σχέδιό της για σύσταση μιας ευρωπαϊκής λίγκας.

Νέα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για σκέψεις για αποχώρηση και της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν φήμες για απόσυρση και των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Λίγο αργότερα η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρησή της από την European Super League.

«Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποχωρήσει από το European Super League», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

https://twitter.com/ManCity/status/1384603706113540096?ref_src=twsrc^tfw

Αναλυτικά, όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι φέρονται ετοιμες ν΄ αποχωρήσουν από τους «12», λόγω των αντιδράσεων των οπαδών τους, ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λσπόρτα, τόνισε ότι ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του και θέτει το θέμα σε ψηφοφορία.

Μετά την Τσέλσι, που ήταν η πρώτη που εκδήλωσε την επιθυμία να μην ενταχθεί στο νέο σχέδιο, η «Telegraph» ανέφερε πως και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη και αυτή να πει πρόωρο «αντίο».

Παράλληλα την ίδια ώρα ο Λαπόρτα με νέες του δηλώσεις γνστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της Μπαρτσελόνα θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από την ψηφοφορία που θα γίνει. Επίσης και η Ατλέτικο δείχνει πως δεν θ΄ ακολουθήσει.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι για απόψε έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη των 12 κλαμπ προκειμένου να συζητήσουν για τις κινήσεις που θ΄ ακολουθήσουν.   

«Αποχωρεί και η Γιουνάιτεντ»

Με νεότερες αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοπιμη ν΄ αποχωρήσει απ’ την ESL. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η απόφαση δείχνει να είναι ειλημμένη και η επίσημη ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων» αναμένεται έως την Παρασκευή (23/04).

Ενδεικτικό της πίεσης που έχει ασκηθεί και των αντιδράσεων που υπήρξαν και στο εσωτερικό της ομάδας του Μάντσεστερ, είναι το γεγονός ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής κι αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουρντ (εκ των πρωτεργατών της κίνησης της «12») υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία θα επικυρωθεί με τη λήξη της εφετινής σεζόν 2020/21.

Προς την έξοδο και ο Ανιέλι

Αφού έγιναν γνωστές οι προθέσεις των δύο ομάδων του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτι), της Τσέλσι και των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης για τις δεύτερες σκέψεις που κάνουν για το εγχείρημα, ήρθε η παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ενώ τον ίδιο δρόμο φέρεται πως θ΄ ακολουθήσει και ο Αντρέα Ανιέλι.

Μπροστά στο «φιάσκο» της ESL ο «ισχυρός άνδρας» της «Γιούβε» σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα φαίνεται πως πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA