Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρώτος σκόρερ από χθες στις διοργανώσεις των Euro, ο Κριστιάνο Ρονάλντο που κυνηγούσε ένα γκολ για να προσπεράσει τον Μισέλ Πλατινί (9) και πέτυχε δύο σε βάρος των Ούγγρων, το ένα εκτελώντας πέναλτι. Τρίτος της λίστας των κορυφαίων σκόρερ είναι ο Άγγλος Άλαν Σίρερ με 7 γκολ. Ο μοναδικός που απειλεί τώρα τον CR7 είναι ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σε 7 συμμετοχές έχει πετύχει 6 γκολ.

O Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται σε πέντε διαφορετικά Euro, είναι πρώτος σε συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Ρονάλντο είναι αυτός που έχει παίξει τα περισσότερα ματς (21) στη διοργάνωση και έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής: 1.885 συνολικά, ενώ πίσω του βρίσκονται οι Τζανλουίτζι Μπουφόν με 1.620 και Φαν ντερ Σάαρ με 1.535.

Με το ντεμπούτο του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε Euro, το 2004 κόντρα στην Εθνική Ελλάδος, πέτυχε και το πρώτο του γκολ, άλλο αν δεν είχε αντίκρισμα. Η χθεσινή αναμέτρηση με την Ουγγαρία ήταν η 39η συμμετοχή του Πορτογάλου σε Euro και Μουντιάλ. Ο Μπάστιαν Σβαϊνσταϊγκερ, έμεινε πίσω πια με 38 ματς.

Αρχή με την Ελλάδα, αλλά...

https://www.youtube.com/watch?v=sSCgmRtTvP8

Και τα γκολ: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 11 γκολ πλέον σε Euro, ενώ ο Μισέλ Πλατινί έμεινε 2ος με 9. Ο CR7 πέτυχε δύο γκολ το 2004, το ένα από αυτά στην Ελλάδα στην πρεμιέρα της διοργάνωσης όταν ήδη η ομάδα μας είχε προηγηθεί 2-0. Πέτυχε ένα γκολ το 2008, τρία το 2014 τρία το 2016 και δύο μέχρι τώρα στο Euro 2020 κόντρα στην Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Ο Ρονάλντο πανηγύρισε με την Πορτογαλία τη 12η νίκη του και είναι ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία των Euro. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται πια οι Ισπανοί Σεσκ Φάμπρεγκας και Αντρές Ινιέστα, οι οποίοι έχουν 11.

Στο κυνήγι του Ιρανού σκόρερ

Την κορυφή του πίνακα των σκόρερ - σε επίπεδο εθνικών ομάδων – παγκοσμίως, απολαμβάνει ο Ιρανός, Αλί Νταεΐ με 109 γκολ. Ο Ρονάλντο έχει φθάσει κοντά στο… ρετιρέ και απειλεί τον Νταεΐ . Είναι βέβαιο ότι θα τον ξεπεράσει – εκτός απροόπτου φυσικά και το ευρωπαϊκό τουρνουά του δείχνει το δρόμο. Ο Κριστιάνο έχει 106 και απέχει μόλις τρία από το να χτυπήσει την πόρτα του πρώτου σκόρερ.

Ο Ρονάλτο έχει αγωνιστεί σε δύο τελικούς Euro. Ποιος δεν θυμάται τον  πρώτο; Ήταν το 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας τον έκανε να κλάψει κι αυτόν και τον αείμνηστο θρύλο της Πορτογαλίας Εουσέμπιο. Το 2016 ο Ρονάλντο έπαιξε σε έναν ακόμη τελικό, αλλά δεν τον ολοκλήρωσε. Η Πορτογαλία κατέκτησε το τρόπαιο από τη Γαλλία, αλλά ο Κριστιάνο είχε τραυματιστεί και στα τελευταία λεπτά έκανε χρέη… βοηθού του Φερνάντο Σάντος. Αν η Πορτογαλία καταφέρει να φθάσει μέχρι τον τελικό στο «Γουέμπλεϊ» - διόλου απίθανο - ο Ρονάλντο θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα έχει αγωνιστεί σε τρεις τελικούς Euro! Για την ώρα πανηγυρίζει τα δυο γκολ του και προετοιμάζεται για την μάχη με τους Γερμανούς στο Μόναχο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA