Μενού
  • Α-
  • Α+

Με «γρανιτένια» άμυνα και κορυφαίο τον τερματοφύλακα Μπρινιόλι, ο Παναθηναϊκός κράτησε το «μηδέν» απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Την ίδια ώρα σημαντικές νίκες με σκορ 3-1 πήραν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ απέναντι σε ΟΦΗ και Παναιτωλικό αντίστοιχα, ενώ το τρίποντο πήρε και η Λαμία μέσα στην έδρα του Ιωνικού (2-1). Ισόπαλοι έμειναν Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα (1-1).

Αναλυτικά, οι αγώνες της 5ης αγωνιστικής της Super League:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0

Το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» με κόσμο από τον Ιανουάριο του 2020, δεν ανέδειξε νικητή. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 5η αγωνιστική της Super League, και οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν να... εγκαταλείψουν το ρετιρέ της βαθμολογίας, στο οποίο «συγκατοικούν» πλέον ΠΑΟΚ και Βόλος.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Λαλά, Μπουχαλάκης (90+9΄ Λόπες), Μ. Καμαρά (90΄ Κούντε), Μασούρας (82΄ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Πούγγουρας, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Πέρεθ, Βιτάλ (90+8΄ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (79΄ Μακέντα), Παλάσιος (79΄ Λούντκβιστ), Καρλίτος (90+3΄ Μαουρίσιο)

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-3

Έστω κι αν δυσκολεύτηκε, η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες, έπειτα από την ήττα στην Τούμπα. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της Super League. Λιβάι Γκαρσία (13’), Ογνιέν Βράνιες (26’) και Στίβεν Τσούμπερ (83’) τα γκολ για τους «κιτρινόμαυρους», μείωσε προσωρινά ο Νίκος Βέργος (58’) που είχε και προσπάθεια στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:  

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ροντρίγκεζ (46’ Μελίσσας), Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βργκοτς, Βαρόνε, Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βέργος, Ντίαζ, Κορνέλιους, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ), Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα).  

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Μάνταλος (76’ Χατζισαφί), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ. 

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-3

Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Με εμφατικό τρόπο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 5η αγωνιστική της Super League. Στην κορυφή μαζί με τον Βόλο - και μέχρι νεωτέρας - πέρασαν οι Θεσσαλονικείς που με τα γκολ των Κάρολ Σφιντέρσκι (15’), Γιασμίν Κούρτιτς (58’) και Ντάγκλας Αουγκούστο (71’) υποχρέωσαν την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, που μείωσε με τον Αντίλ Ναμπί (90’+1’), στην πρώτη φετινή της ήττα.

Οι συνθέσεις:  

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Ουές (84’ Μπαλογιάννης), Πασαλίδης, Σελίμοβιτς, Μαρινάκης, Νέιρα (84’ Γιαννούλης), Φαν Ντάινεν (78’ Ναμπί), Διαμαντής, Ντουρμισάι, Ντε Γκουζμάν, Κοροβέσης (65’ Γρίβας).  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (77’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ, Κούρτιτς, Αουγκούστο (72’ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς (84’ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (77’ Μιτρίτα), Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).  

Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, το οποίο είχε συγκλονιστικό φινάλε, αφού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τέρμα του Κλωναρίδη στο 6ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης, το οποίο όμως δεν αποδείχθηκε αρκετό για να φθάσουν στην πρώτη τους νίκη στην εφετινή διοργάνωση. Και αυτό, αφού ο ΠΑΣ κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 88' με τέρμα του Μορέιρα κι έτσι ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Παράσχος, δεν κατάφερε να γιορτάσει με τον τρόπο που θα ήθελε τα 100 παιχνίδια του στον πάγκο ομάδων της πρώτης κατηγορίας της χώρας.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος):  Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (90+3  Μουνίθ), Χατζηισαΐας, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Σάλομον, Γκαλβάο, Καρτάλης (61΄ Νάτσος}, Κλωναρίδης (75΄ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (75΄ Μπεντινέλι)

ΠΑΣ Γιάννινα {Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (82΄ Παντελάκης), Πίρσμαν, Μορέιρα (90΄+5 Λιάσος), Καραχάλιος {82΄ Μίνα), Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (65΄ Μπρένερ), Τριάδης (46΄ Λώλης), Περέα

Ιωνικός – Λαμία 1-2

Αναπάντεχη ήττα, την 2η στο πρωτάθλημα και την πρώτη στη Νεάπολη, υπέστη ο Ιωνικός, αφού σε αγώνα της 5ης ημέρας για την Super League ηττήθηκε 2-1 από τη Λαμία, η οποία σημείωσε με τη σειρά της την πρώτη εφετινή νίκη στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι, που μέχρι τώρα είχαν μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό τους, άνοιξαν το σκορ στο 21΄ με πέναλτι του Μανούσου σε χέρι του Ντάλσιο, ο οποίος αποβλήθηκε, ενώ οι Νικαιώτες, που ήταν αήττητοι στους τρεις τελευταίους αγώνες τους, ισοφάρισαν στο 36΄ με τον Άοσμαν. Το 1-2 έκανε ο Γκόλεμιτς στο 55΄ και βοήθησε έτσι να ξεφύγει η ομάδα του από την τελευταία θέση.

Οι συνθέσεις:  

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (76΄ Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι (46΄ Βαφέας), Σάντσεζ (88΄Μπουένο), Βαλεριάνος, Ρομαό, Κάνιας (76΄ Μπάσα), Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ (35΄ Μάναλης), Τουράμ.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης , Βύντρα, Γκόλεμιτς, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Νούνιες (90' Σκόνδρας), Ρόμανιτς (88΄  Αραμπούλι), Τάιρον (69΄ Μανουσάκης), Μανούσος (68΄ Μπεχαράνο), Καραμάνος.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής: 

  • Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 2-1
  • Αρης - Απόλλων Σμύρνης 0-0
  • Ατρόμητος - ΠΣ Γιάννινα 1-1
  • Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-3
  • ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3
  • Ιωνικός - Λαμία 1-2
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA