Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρόκριση στους «16» του Champions League εξασφάλισαν Λίβερπουλ και Αγιαξ με τις νίκες τους επί Ατλέτικο και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, ενώ σημαντικό βήμα για το πολυπόθητο «εισιτήριο» έκαναν Ιντερ και Σπόρτινγκ. Στον αντίποδα, η Παρί Σεν Ζερμέν ισοφαρίστηκε (2-2) στο 90' από τη Λειψία από τη βούλα του πέναλτι. Ιστορική βραδιά για τη Ρεάλ με τον Καρίμ Μπενζεμά να σημειώνει το γκολ «νούμερο 1.000» στην Ιστορία των «μερένγκες» στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, οι σημερινές αγώνες του Champions League:

Λίβερπουλ - Ατλέτικο 2-0

Οι «κόκκινοι» εξασφάλισαν την πρωτιά του 2ου ομίλου. Κι αν πριν από δύο εβδομάδες η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε προηγηθεί 2-0 στο «Μετροπολιτάνο» επί της Ατλέτικο και νίκησε δύσκολα με 3-2 (ισοφάρισαν προσωρινά οι «ροχιμπλάνκος»), απόψε στο «Ανφιλντ» έφτασε στο 2-0 από πολύ νωρίς κι αυτή την φορά δεν την... πάτησε. 

Κομβικό σημείο στο ντέρμπι του γκρουπ ήταν η αποβολή του Φελίπε στο 36΄ (ανέτρεψε από πίσω τον Μανέ), δεύτερη για τους Μαδριλένους στα ματς με τους «κόκκινους» (είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι ο Γκριεζμάν), γεγονός που δεν επέτρεψε στους πρωταθλητές Ισπανίας να ξαναμπούν στο ματς. Ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε από την αρχή στον αγώνα τον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος σε γενικές γραμμές είχε θετική παρουσία. 

Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2

Ούτε ο σκόρερ Βαϊνάλντουμ, ούτε ο Ντοναρούμα που απέκρουσε πέναλτι ήταν αρκετός για την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Σόμποσλαϊ να νικάει τον Ιταλό από την άσπρη βούλα στο 90' και να ρίχνει την Παρί από την κορυφή (2-2), αλλά να μην αποτρέπει και τον αποκλεισμό της Λειψίας από τον όμιλο.

Μάντσεστερ Σίτι - Κλαμπ Μπριζ 4-1

Εύκολα, όμορφα, αλά... Μάντσεστερ Σίτι. Οι Πολίτες έκαναν επαγγελματικό «περίπατο» κόντρα στη Μπριζ (4-1), είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και η πρόκριση από δω και πέρα δεν χάνεται.

Το ματς του Βελγίου είχε δείξει τον δρόμο και είχε προϊδεάσει την Κλαμπ Μπριζ για το τι θα ακολουθούσε στο Μάντσεστερ. Μετά την πεντάρα εκτός έδρας, η Σίτι έβαλε απλά ένα γκολ λιγότερο στο «Etihad», υπογράφοντας άλλη μια άνετη «παράσταση» (4-1) που όχι μόνο την καθιστά με το ενάμιση πόδι στους «16», αλλά την έβαλε και πρώτη στον όμιλο λόγω της απώλειας βαθμών της Παρί από τη Λειψία στο 90+2’.

Ντόρτμουντ - Αγιαξ 1-3

Η αποβολή του Χούμελς στο 29΄ δεν εμπόδισε την Ντόρτμουντ να προηγηθεί και να κρατά το «τρίποντο» μέχρι το 72΄. Από τη στιγμή που ο Άγιαξ ισοφάρισε, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει στο 3-1 στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», αποτέλεσμα που έδωσε στον «Αίαντα» το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Οι πρωταθλητές Ολλανδίας έκαναν το 4Χ4 κι έχουν 6 βαθμούς διαφορά από τις Ντόρτμουντ και Σπόρτινγκ, οι οποίες θα δώσουν μάχη για την 2η προνομιούχο θέση. 

Σέριφ Τίρασπολ - Ιντερ 1-3

Προβάδισμα για την 2η θέση του 4ου ομίλου απέκτησε η Ίντερ μετά το 3-1 στη Μολδαβία επί της Σερίφ Τιρασπόλ, η οποία γνώρισε την 2η συνεχόμενη ήττα της. Αθανασιάσδης και Κολοβός βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων (ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο 74΄), οι οποίοι υποχώρησαν στην 3η θέση, αλλά με μόλις ένα βαθμό πίσω από τους «νερατζούρι».

Σπόρτινγκ - Μπεσίκτας 4-0

«Ζωντανή» στο παιχνίδι για την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης έμεινε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά το 4-0 επί της Μπεσίκτας, η οποία γνώρισε την 4η ήττα σε ισάριθμους αγώνες και με μηδέν αποκλείστηκε μαθηματικά κι από το Europa League. 

Ρεάλ-Σαχτάρ Ντονέτσκ 2-1

Ιστορική βραδιά για την Ρεάλ Μαδρίτης η σημερινή στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου με τη νίκη της (2-1) επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ βρίσκεται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα νοκ άουτ του Champions League.

Πριν από 12 χρόνια, την ίδια ακριβώς ημερομηνία (3/11/2009) ο Καρίμ Μπενζεμά είχε πετύχει το «παρθενικό» του γκολ με την φανέλα της Ρεάλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Απόψε ο Γάλλος στράικερ σκόραρε δύο φορές εναντίον των Ουκρανών, με το πρώτο του τέρμα να μένει στην Ιστορία καθώς ήταν το νούμερο 1.000 για τους «μερένγκες» στο Champions League. Σε ηλικία 33 ετών και 319 ημερών, ο Μπενζεμά έγινε ο γηραιότερος παίκτης του συλλόγου που σκοράρει περισσότερες από μία φορά σε αγώνα της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά τον αείμνηστο, Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος ήταν 38 ετών όταν είχε βρει δίχτυα τον Σεπτέμβριο του 1965. Παράλληλα, ο αρχηγός των Μαδριλένων έφτασε τα 63 τέρματα στο Champions League, πλησιάζοντας τον Ραούλ που έχει 66 και βρίσκεται στην 2η θέση του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ του συλλόγου, πίσω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μετρά 105. 

Μετά την ήττα αυτή η Σαχτάρ έχασε και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων.

Μίλαν - Πόρτο 1-1

Ούτε σήμερα μπόρεσε η Μίλαν να «σπάσει το ρόδι» και να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Champions League. Παραχώρησε ισοπαλία στο «Τζουζέπε Μεάτσα» στην Πόρτο (1-1), παίρνοντας τον πρώτο της βαθμό στο τουρνουά μετά από τρεις σερί ήττες. Με το βαθμό οι «δράκοι» παρέμειναν στην 2η θέση του 2ου ομίλου με 5 βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο, Λίβερπουλ.

Τα αποτελέσματα: 

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν         2-2

Μάντσεστερ Σίτι-Κλαμπ Μπριζ   4-1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Μίλαν-Πόρτο                     1-1

Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μ.          2-0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντόρτμουντ-Αγιαξ               1-3

Σπόρτινγκ Λ.-Μπεσίκτας         4-0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ-Σαχτάρ Ντονέτσκ            2-1

Σέριφ Τιρασπόλ-Ίντερ           1-3

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν-Μπενφίκα                5-2

Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα      0-1       

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ-Γιουνγκ Μπόις         2-0

Αταλάντα-Μάντσεστερ Γ.          2-2      

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη-Λιλ                      1-2

Βόλφσμπουργκ-Σάλτσμπουργκ       2-1

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους-Ζενίτ               4-2

Μάλμε-Τσέλσι                    0-1

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA