Μενού
  • Α-
  • Α+

Ποινική δίωξη για σειρά αξιόποινων πράξεων άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που αγωνίζεται στην ομάδα Κάτω των 15. Ο 20χρονος συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια κατά την προσπάθειά του να κλέψει ένα μαγαζί στην περιοχή, μαχαιρώνοντας τον καταστηματάρχη. Ο κατηγορούμενος που σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι σεσημασμένος χούλιγκαν ο οποίος δρα στα βόρεια προάστια, οδηγήθηκε στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Συγκεκριμένα του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  1. απόπειρα ανθρωποκτονίας
  2. απόπειρα κλοπής
  3. παράνομη οπλοφορία
  4. φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  5. απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σαφές αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα οπαδών αθλητικών ομάδων σε χρόνο και χώρο που δεν συνδέεται με αθλητική εκδήλωση υπό την επιβαρυντική περίσταση της χρήσης όπλου 
  6. οπλοχρησία
  7. εξύβριση 

Θεοδωρικάκος: «Τη Δευτέρα το πακέτο μέτρων κατά της οπαδικής βίας» 

Το γεγονός ότι ο δράστης της επίθεσης στον ανήλικο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ το Σάββατο στην Πεύκη έπεσε στα χέρια της αστυνομία, επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας και ταυτοποίησαν τα στοιχεία του, ενώ ο υπουργός που μίλησε παράλληλα και για το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για την οπαδική βία που αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Ανάμεσα στα μέτρα θα είναι η αυστηροποίηση των ποινών ενώ πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής.

Διαβάστε ακόμη: Οπαδική βία: Τέλος οι κουκούλες στα γήπεδα, σύνδεση με ΠΑΕ - ΚΑΕ, ιδιώνυμο και όλα τα νέα μέτρα

«Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως οι σύνδεσμοι χούλινγκαν κλείνουν και ότι οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις. Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια αυτή υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι οι χούλιγκανς δεν είναι η δύναμή τους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΚ για την επίθεση στον νεαρό αθλητή

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατήγγειλε το περιστατικό οπαδικής βίας με θύμα νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ15 των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Πεύκη. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του παιδιού, δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομα του ανήλικου ποδοσφαιριστή, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από οργανωμένο οπαδό άλλης ομάδας. Όλη η ΑΕΚ από την ΠΑΕ μέχρι την Ακαδημία είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού με συνεχή επικοινωνία με τη μητέρα του, ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με το Τμήμα Αθλητικής Βίας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ αναφέρεται:

Διαβάστε ακόμη: Οπαδική βία: Τέλος οι κουκούλες στα γήπεδα, σύνδεση με ΠΑΕ - ΚΑΕ, ιδιώνυμο και όλα τα νέα μέτρα

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ καταγγέλλει ένα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό αθλητικής βίας αυτή τη φορά με θύμα νεαρό ποδοσφαιριστή της ομάδας Κ15 του συλλόγου μας. Φορώντας τα ρούχα της ΑΕΚ, αφού μαζί με τους συμπαίκτες του ήταν και αυτός παρών στο ματς της ΑΕΚ Κ17, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δέχτηκε αμέσως μετά στην περιοχή της Πεύκης, έξω από το φροντιστήριο στο οποίο ήταν με τους συμμαθητές του, επίθεση με μαχαίρι από γνωστό στην περιοχή οργανωμένο οπαδό άλλης ομάδας, ο οποίος πρώτα εξύβρισε τον ίδιο και την ΑΕΚ.

Ο δράστης επιτέθηκε με το μαχαίρι στον ποδοσφαιριστή μας και έσκισε με αυτό το μπουφάν και τη φόρμα, που φορούσε, χωρίς ευτυχώς να προλάβει να του κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο μπράτσο, αφού ο νεαρός παίκτης κατάφερε να ξεφύγει και να κατευθυνθεί προς το σπίτι του, ενώ ο δράστης τον καταδίωξε με το μαχαίρι. Η οικογένεια του ποδοσφαιριστή έκανε από την πρώτη στιγμή καταγγελία του περιστατικού στο ΑΤ Πεύκης. Στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στο τμήμα Αθλητικής Βίας.

Οι έρευνες έχουν προχωρήσει καθώς τόσο ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ όσο και μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τον δράστη μέσω φωτογραφιών, που τους επέδειξαν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας. Ο δράστης ήδη αναζητείται. Η διοίκηση της ΠΑΕ και οι υπεύθυνοι της κιτρινόμαυρης Ακαδημίας στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του νεαρού ποδοσφαιριστή μας και της οικογένειάς του.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ παρακολουθεί την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, έχει ήδη προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και απαιτεί την πλήρη διαλεύκανσή της και την άμεση σύλληψη του δράστη. Η οπαδική βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Τέτοια γεγονότα προκαλούν την αποστροφή όλης της ποδοσφαιρικής οικογένειας και για όσους τα προκαλούν απαιτείται η άμεση και παραδειγματική τιμωρία. Δεν μπορεί πλέον να υπάρξει η παραμικρή ανοχή!». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA