Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ΠΑΟΚ είχε για μια ακόμη φορά ως απόλυτο... πρωταγωνιστή του τον Γιασμίν Κούρτιτς, ο οποίος έστω και με δόση τύχης, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της Γάνδης από εκτέλεση φάουλ και να βάλει την ομάδα του σε θέση «οδηγού» στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Με αυτό το εύθραυστο, αλλά σημαντικό 1-0 από το 58ο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς θα πάνε την επόμενη εβδομάδα με το μικρό προβάδισμα της Τούμπας στο Βέλγιο, ελπίζοντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θα τους στείλει στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.  

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό στο ξεκίνημα με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ότι έχει την ποιότητα, αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τη δύναμη, την ταχύτητα και την πίεση των Βέλγων που μπήκαν δυνατά. Μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ισορροπεί και το ημίχρονο έφυγε χωρίς τη μεγάλη φάση για κάποια από τις δύο ομάδες. Ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 52': Ο Κούρτιτς -από τις ελάχιστες στιγμές που αφέθηκε χωρίς παίκτη πάνω του έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Ακπομ -όντας εντελώς αμαρκάριστος- να πιάνει σκαστή κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 53' ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ το γκολ που πέτυχε ο Μόντες, ύστερα από «ριμπάουντ» που πήρε από απόκρουση του Παχαλάκη. Και η λύτρωση ήρθε λίγα λεπτά αργότερα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς με τη μπάλα να βρίσκει σε σώματα αμυντικών και να αλλάζει πηγαίνει στα δίχτυα. Απώλειες για τον ΠΑΟΚ οι κίτρινες κάρτες των Ζίφκοβιτς και Κούρτιτς που θα χάσουν τη ρεβάνς της Γάνδης.  

Διαιτητής: Μπάρτοζ Φρανκόφσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Μαρτσίν Μπόνιεκ (Πολωνία), Γιάκουμπ Βίνκλερ (Πολωνία)

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης - Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ) - Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ) - Α. Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί) - Άκπομ (86' Τσόλακ).

Γάνδη (Χάιν Βανχάζενμπουργκ): Ρεφ - Χάνκε-Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα) – Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο Μόντες - Οφόε, Χιουλσάγκερ (82' Τισουντάλι) – Ντεπουάτρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA