Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το... δεξί ξεκίνησε η «εποχή» του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας! Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, η «γαλανόλευκη» ομάδα επικράτησε με 1-0 της Ρουμανίας σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Stadionul Steaua» του Βουκουρεστίου, δείχνοντας διάθεση να ανεβάσει μετά από καιρό τα αγωνιστικά στάνταρντς της. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης με κεφαλιά στο 39' σημείωσε το γκολ της Εθνικής, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ τέρμα του Γιώργου Γιακουμάκη στο 22'. Το δοκάρι του Ρους στο 70' ήταν ό,τι καλύτερο επέδειξαν Ρουμάνοι σε όλο το ματς.

Η Ελλάδα μπήκε πάρα πολύ καλά στο παιχνίδι και με διάθεση να «τρέξει» τους Ρουμάνους από τα πρώτα λεπτά, με τον Πογιέτ να δείχνει ξεκάθαρο προσανατολισμό για να «βάλει» εξαρχής στο επιθετικό κομμάτι τους πλάγιους μπακ (Ρότα και Τσιμίκα), ζητώντας παράλληλα πίεση και γρήγορες μεταβάσεις από τους τρεις μεσοεπιθετικούς (Λημνιό, Μάνταλο, Πέλκα), πίσω απ' τον Γιακουμάκη.

Διαβάστε ακόμη: Ντιέγκο Σιμεόνε: Πένθος για τον προπονητή της Ατλέτικο - Πέθανε ο πατέρας του

 

Στο 22' έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των Ρουμάνων, ο Πέλκας έβγαλε ασίστ προς τον Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε, καλυπτόμενος (όπως φάνηκε στα ριπλέι) από τον Καμόρα. Ο Ισπανός διαιτητής Μπενγκοετσέα στην αρχή μέτρησε το γκολ, αλλά έπειτα από ένα λεπτό, μετά από υπόδειξη του β’ βοηθού το ακύρωσε ως οφσάιντ. Στο 39’ όμως ήρθε το γκολ για την Εθνική, όταν από νέα φάση διαρκείας στα καρέ της Ρουμανίας, ο Ρότα έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς τον Μπουχαλάκη, που ερχόταν με φόρα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 1-0. 

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να γίνουν λίγο πιο πιεστικοί, όμως η μοναδική απειλή τους ήταν δύο σουτ του Μάριν που πέρασαν πάνω απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι πίεσαν κι άλλο για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, όμως το καλό «διάβασμα» της ελληνικής άμυνας, «απορρόφησε» κάθε επιθετική προσπάθεια των Ρουμάνων και η Εθνική έφτασε σε μία δίκαιη νίκη. Επόμενο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής την Τρίτη (29/3, 21:00) στην Ποντγκόριτσα με το Μαυροβούνιο.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους (88’ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75’ Τόσκα), Μάριν, Μπορντεάνου (75’ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62’ Ποπέσκου), Τσικιλντάου, Μαξίμ (62’ Ιβάν), Τζ. Πούσκας (62’ Τανάσε).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57’ Δουβίκας), Λημνιός (58’ Μπακασέτας), Μάνταλος (81’ Αλεξανδρόπουλος), Πέλκας (81’ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (72’ Παυλίδης).

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA