Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρο μήνυμα για την Ειρήνη έστειλαν Ολυμπιακός και Σαχτάρ Ντονέτσκ. Οι δύο ομάδες έδωσαν φιλικό αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Τικίνιο στο 22’. Οι δύο σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή. Μια μεγάλη βραδιά για τον ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό, με τις δύο πλευρές να στέλνουν ένα ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα. Ένα ιστορικό φιλικό, με τον ελληνικό λαό να δείχνει τη συμπαράστασή του στους Ουκρανούς.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ονόματα πόλεων που βομβαρδίστηκαν στις φανέλες της Σαχτάρ για το φιλικό με τον Ολυμπιακό

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 13’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν με τον Φορτούνη, μετά το γύρισμα του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Εννια λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Τικίνιο. Ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει το… ριμπάουντ και να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 72’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Λαλά έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Τρούμπιν δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90′ Καραργύρης), Βρουσάι, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28′ λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Τικίνιο.

Στο 46′ μπήκαν οι: Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Μ. Καμαρά, Λόπες, Καρβάλιο, Ονιεκούρου.

ΣΑΧΤΑΡ (Μικέλε Καβάλι): Τρούμπιν, Κονόπλια (24′ λ. τρ. Στάσιουκ), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ (67′ Καπίνους), Μπουλέζα (46′ Ντραμπάγιεβ), Μιζνιόφ (86′ Τσεκ), Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο (77′ Κρίσκιβ), Ματβιένκο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA