Μενού
  • Α-
  • Α+

Οριστικό τέλος έβαλε η Παρί Σεν Ζερμέν στο μεταγραφικό σίριαλ του Κιλιάν Εμπαπέ, αφού οι δύο πλευρές τα «βρήκαν» και αποφάσισαν ο Γάλλος σούπερ σταρ να παραμείνει στο Παρίσι. Ο Εμπαπέ δεν δέχθηκε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης και υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Παρισιού μέχρι το 2025. Μάλιστα, οι Παριζιάνοι στην ανακοίνωσή τους στο twitter ανέβασαν ένα βίντεο με τον ποδοσφαιριστή να βρίσκεται στο στάδιο της Παρί και την ομάδα να γράφει στον επίσημο λογαριασμό της: Notre histoire s'ecrit ici Ici c'est Paris!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η La Liga μηνύει την Παρί 

Η ανανέωση του συμβολαίου του Εμπαπέ με την Παρί έφερε θυελλώδες αντιδράσεις στην Ισπανία, με την La Liga να τη θεωρεί σκάνδαλο και να απειλεί πως θα καταγγείλει τους Παριζιάνους στην UEFA, στα γαλλικά δικαστήρια και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κιλιάν Εμπαπέ μένει οριστικά και αμετάκλητα στο Παρίσι αφού ήρθε σε συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν για να επεκτείνει για άλλα τρία χρόνια τη συνεργασία τους, απορρίπτοντας την πρόταση της Ρεάλ, και το γεγονός αυτό έφερε έντονη αντίδραση.

Όχι από πλευράς μερένγκες που έδωσαν γη και ύδωρ για να τον ντύσουν στα λευκά αλλά στο τέλος έμειναν σύξυλοι με την απόφασή του, αλλά από την La Liga, με την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να χαρακτηρίζει σκάνδαλο την ανανέωση του συμβολαίου του 23χρονου φορ από πλευράς των πρωταθλητών Γαλλίας.

«Σχετικά με την επικείμενη ανακοίνωση του Κιλιάν Εμπαπέ να παραμείνει στην Παρί, η La Liga επιθυμεί να δηλώσει ότι αυτού του είδους η συμφωνία πλήττει την οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και την ακεραιότητα του αθλήματος, όχι μόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και σε εγχώρια πρωταθλήματα.

Είναι σκανδαλώδες ότι ένας σύλλογος όπως η Παρί, που την περασμένη σεζόν ανέφερε απώλειες άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ μετά τη συσσώρευση ζημιών άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ τις προηγούμενες σεζόν (ενώ ανέφερε έσοδα από χορηγίες σε αμφίβολη αποτίμηση), με κόστος ομάδας περίπου 650 εκατομμύρια για τη φετινή σεζόν, μπορεί να κλείσει μια τέτοια συμφωνία, ενώ όσοι σύλλογοι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την πρόσληψη του παίκτη χωρίς να δουν τον μισθολογικό τους λογαριασμό να μπαίνει σε κίνδυνο, μένουν χωρίς να μπορούν να τον υπογράψουν.

Η La Liga θα υποβάλει μήνυση κατά της Παρί ενώπιον της UEFA, του γαλλικού διοικητικού δικαστηρίου και των φορολογικών αρχών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το οικονομικό οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη βιωσιμότητά του», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA