Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρόμα είχε στον πάκο της τον Ζοζέ Μουρίνιο και ο Πορτογάλος προπονητής... ήξερε πως να το κάνει. Και το έκανε αφού οδήγησε την ομάδα του στο να κατακτήσει την «παρθενική» έκδοση του Europa Conference League, ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί της Φέγενορντ στον τελικό της «Κομπουτάρε Αρένα» στα Τίρανα.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Νικολό Τζανιόλο, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 32ο λεπτό. Δύο δοκάρια με την έναρξη του β' ημιχρόνου η Φέγενορντ, η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ, αλλά βρήκε απέναντί της έναν σταθερό Ρουί Πατρίσιο. Ο Ζοζέ Μουρίνιο έφτασε τα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια στην καριέρα του, μετά τα δύο Champions League (με Πόρτο - Ίντερ), τα δύο Europa League (με Πόρτο - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ένα Κυπελλούχων (με την Μπαρτσελόνα, ως βοηθός του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον). Για τους «τζιαλορόσι» είναι το πρώτο μεγάλο στην ιστορία τους μετά το Κύπελλο Εκθέσεων πριν από 61 χρόνια!

Ο Νικολό Τζανιόλο έγινε ο νεαρότερος Ιταλός (22 ετών, 327 ημερών) που σκοράρει σε τελικό ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος σε ηλικία 22 ετών και 200 ημερών είχε σκοράρει με τακουνάκι, χωρίς αποτέλεσμα, στην ήττα της Γιουβέντους από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League το 1997.

Η Φέγενορντ, η οποία ήταν καλύτερη στην αρχή του αγώνα, μετά το γκολ άργησε να συνέλθει και, στο πρώτο 45λεπτο, απείλησε ουσιαστικά μόνο με ένα σουτ του Ορκούν Κοκτσού έξω από την περιοχή, το οποίο πήρε περίεργη φάλτσα και παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Ρουί Πατρίσιο. Στο β' ημίχρονο ήταν περισσότερο απειλητική προσπάθησε, αλλά τη σταμάτησαν τα δοκάρια και ο τερματοφύλακας της Ρόμα.

Ρόμα Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (89' Βίνια), Μχιταριάν (15' Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (67' Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67' Βερτού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89' Σομουρόντοβ)

Φέγενορντ: Μπάιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ (74' Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (89' Τζαχανμπάκς), Άουρσνες, Κεκτσιού (89' Βάλεμαρκ), Νέλσον (74' Λίνσεν), Τιλ, Σινιστέρα, Ντέσερς

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA