Μενού
  • Α-
  • Α+

Με 180 ώρες κοινωνικής εργασίας τιμωρήθηκε ο παίκτης της Γουέστ Χαμ, Κερτ Ζούμα, για την κακοποίηση μιας γάτας. Ο παίκτης των «σφυριών» είχε παραδεχθεί την ενοχή του, ύστερα από την δημοσιοποίηση ενός βίντεο, στο οποίο σούταρε ένα γατί σαν να ήταν μπάλα ποδοσφαίρου και σε άλλο στιγμιότυπο έριξε στο αθώο τετράποδο μια σφαλιάρα. Παράλληλα, το δικαστήριο του απαγόρευσε να έχει κατοικίδιο για πέντε χρόνια.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έτυχε... θερμής υποδοχής στο δικαστήριο, καθώς τον περίμενε έξω από το μέγαρο ένας άνδρας ντυμένος με κοστούμι γάτας. Η περιφερειακή δικαστή Susan Holdham, περιέγραψε το περιστατικό ως «επαίσχυντο και κατακριτέο».

Ο αδερφός του Γιοάν Ζούμα καταδικάστηκε σε 140 ώρες κοινωνικής εργασίας αφού αντιμετώπισε την κατηγορία της «βοήθειας, συνέργειας, παροχής συμβουλών ή εξασφάλισης του Κερτ Ζούμα ώστε να διαπράξει το αδίκημα». Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του την περασμένη εβδομάδα έχοντας κινηματογραφήσει τις γάτες να κακοποιούνται.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Ζούμα ομολόγησε ένοχος σε δύο κατηγορίες για πρόκληση «άσκοπης ταλαιπωρίας σε ένα προστατευόμενο ζώο, κλωτσώντας και χαστουκίζοντας μια γάτα», κατά παράβαση του νόμου για την ευημερία των ζώων του 2006. Μια τρίτη κατηγορία για αποτυχία «προστασίας του ζώου από τον πόνο, τραυματισμός ή ασθένεια» αποσύρθηκε.

Ο Ζούμα είπε ότι λυπήθηκε βαθιά όταν το βίντεο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τις πράξεις μου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά μου, για την οποία λυπάμαι ειλικρινά. Θέλω επίσης να πω πόσο βαθιά λυπάμαι σε όποιον στεναχωρήθηκε από το βίντεο. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους ότι οι δύο γάτες μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση κι απόλυτα υγιείς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA