Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική Ελλάδας πήρε την νίκη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου έναντι του Κοσόβο με 2-0 και εξασφάλισε την πρωτιά στον ομιλό της στο Nations League. Η Ελλάδα με την πρώτη θέση του ομίλου της εξασφαλίζει την άνοδό της στην League Β. Η ανανεωμένη Εθνική του Γκουστάβο Πογέτ έκανε το «4 στα 4» και εξασφάλισε την παρουσία της στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ για το Euro 2024. 

Εκτός της επίτευξης της ανόδου, στόχος που είχε τεθεί εξαρχής, με την τέταρτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις οι διεθνείς ισοφάρισαν το καλύτερο ξεκίνημα στην Ιστορία της Εθνικής σε όμιλο διοργάνωσης, καθώς το 1994 η Ελλάδα είχε επίσης ξεκινήσει με τέσσερις νίκες, στα προκριματικά του EURO 1996.

Αγωνιστικά, η Εθνική ομάδα έκανε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της, αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα αυτή τη φορά έλειψε το γκολ στο συγκεκριμένο διάστημα, παρότι είχε τις ευκαιρίες.

Στην επανάληψη η Εθνική συνέχισε να ασκεί πίεση, ειδικά στην άμεση ανάκτηση, προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι και τον Τσιμίκα από αριστερά, αλλά το γκολ ήρθε με βοήθεια από το... άστρο του Πογέτ: στο 71ο λεπτό ο Μάνταλος σέντραρε από αριστερά με το δεξί πόδι στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στο κεφάλι του Γιακουμάκη, που με τη σειρά του είχε αντικαταστήσει τον Παυλίδη, και ο φορ της Σέλτικ με άπιαστη κεφαλιά ανάγκασε τον Μούριτς να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Μετά το 1-0 ακολούθησε εξάλεπτη διακοπή, καθώς ο πάγκος των Κοσοβάρων διαπληκτίστηκε με την όχι και «ήσυχη» ύστερα από το γκολ εξέδρα. 

Στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον Μούριτς στην επίθεση, ο MVP Μάνταλος χρίστηκε και σκόρερ πλασάροντας στην αντεπίθεση σε άδεια εστία. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιακουμάκης, Μάνταλος, Βλαχοδήμος - Κριεζίου

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85΄ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77΄ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46΄ Μάνταλος), Μασούρας (85΄ Γιαννούλης), Παυλίδης (59΄ Γιακουμάκης).

ΚΟΣΟΒΟ (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι (77΄ Ζενέλι), Μουσλία (59΄ Ιντρίζι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46΄ Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA