Μενού
  • Α-
  • Α+

Οκτώ γιατροί και νοσηλευτές θα δικαστούν στην Αργεντινή για ανθρωποκτονία, στο κλείσιμο της «αυλαίας» της έρευνας για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου «έφυγε» από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020, σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή και η απώλειά του ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν αποτέλεσε ανθρώπινο λάθος. Δικαστής του Σαν Ισίντρο στην Αργεντινή έκανε δεκτή σήμερα την αγωγή κατά των συγκεκριμένων επαγγελματιών υγείας, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ένας νευροχειρούργος και οικογενειακός ιατρός, ένας κλινικός ιατρός, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και ένας διευθυντής νοσηλευτικής.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η Disney+ έδωσε το πρώτο απόσπασμα από την ταινία της ζωής του «Rise»

Ετσι, ανήμερα της ποδοσφαιρικής στιγμής που σημάδεψε την καριέρα του το 1986, με το γκολ κόντρα στην Αγγλία που γράφτηκε στην Ιστορία ως το χέρι του Θεού, δόθηκε συνέχεια στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του.   

Η εισαγγελία είχε ζητήσει τη δίκη αυτή τον Απρίλιο, επισημαίνοντας ελλείψεις και αμέλεια στη φροντίδα του Αργεντίνου αστέρα. Ο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου 2020, μόνος, στο ιατρικό κρεβάτι, σε μια κατοικία στο βόρειο Μπουένος Άιρες, ενώ ανάρρωνε από πολύ λεπτή νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Υπέφερε από νεφρικά και ηπατικά προβλήματα, καρδιακή ανεπάρκεια, νευρολογική επιδείνωση και εθισμό στο αλκοόλ και τα ψυχοφάρμακα.

Οι οκτώ ύποπτοι θα δικαστούν για «απλή ανθρωποκτονία με dolus eventualis», ένα αδίκημα που χαρακτηρίζεται όταν ένα άτομο διαπράττει αμέλεια γνωρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσει το θάνατο κάποιου. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές που κυμαίνονται από 8 έως 25 χρόνια φυλάκισης, αλλά θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη, καθώς η εισαγγελία δεν έκρινε σκόπιμη την προφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για τον Μαραντόνα ήταν «...πρωταγωνιστής μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι» και είχε διαπράξει μια «σειρά αυτοσχεδιασμών, κακοδιαχείρισης της όλης κατάστασης». Έκθεση πραγματογνωμοσύνης, στο πλαίσιο της έρευνας, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πρώην παίκτης είχε «αφεθεί στη μοίρα του» από την ιατρική του ομάδα, οδηγώντας τον σε αργό θάνατο. Ακόμη πάντως δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δίκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA