Μενού
  • Α-
  • Α+

Τι κι αν έχει «πατήσει» πλέον τα 35; Η κλάση και η ποιότητα του Λιονέλ Μέσι χρόνια δεν... κοιτά με τον Αργεντινό να πιάνει άλλες δύο κορυφές του Champions League στον αποψινό (14/9) εκτός έδρας της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μακάμπι Χάιφα. Ο Μέσι «σάλπισε» την αντεπίθεση των Παριζιάνων με το γκολ που σημείωσε στο 37’ ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στο 69’ έβγαλε την ασίστ προς τον Μπαπέ για το 2-1 της γαλλικής ομάδας. Με το τέρμα που σημείωσε, ωστόσο, ο Αργεντινός (που έφτασε τα 126 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση) βρήκε δίχτυα για 18η σερί σεζόν όντας ο κορυφαίος παίκτης στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Παράλληλα, σκόραρε απέναντι σε 39ο διαφορετικό αντίπαλο στο Champions League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έχει πετύχει γκολ απέναντι σε 38 διαφορετικές ομάδες. Οι Γάλλοι έκαναν την ανατροπή, νίκησαν με 3-1 και έκαναν το 2/2 στον όμιλο.

H Μπενφίκα... πάγωσε το Τορίνο, επικράτησε 2-1 της Γιουβέντους κι έβαλε τη «Μεγάλη Κυρία» σε περιπέτειες, μιας και είναι τελευταία στον όμιλο! Η Γιουβέντους μπήκε με γκολ, αλλά στη συνέχεια... εξαφανίστηκε, ηττήθηκε 2-1 από τη Μπενφίκα στο Τορίνο και αρχίζει με δύο ήττες στον όμιλο του Champions League. Αντίθετα, οι Πορτογάλοι πέτυχαν τη δεύτερη νίκη και ισοβαθμούν στην κορυφή με την Παρί.

Ποιος είπε ότι η αλλαγή προπονητή θα τα έκανε όλα ρόδινα; Η Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ, πλέον, έχασε βαθμούς και εντός έδρας από τη Ζάλτσμπουργκ (1-1) και πέραν της μετάβασης στην εποχή του Άγγλου τεχνικού, «τρέχει» και για την πρόκριση, καθώς είναι 4η μετά από δύο αγωνιστικές και ακολουθεί ντέρμπι με τη Μίλαν.

Η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα κατάφερε να κατακτήσει τον πρώτο της βαθμό στους ομίλους, αφού παρά την πίεση κράτησε στο μηδέν τη Σεβίλλη μέχρι το φινάλε (0-0). Αμφότερες βίωσαν την ήττα στην πρεμιέρα, όμως στο μεταξύ τους παιχνίδι κατέκτησαν τον παρθενικό τους βαθμό. Εκείνη πάντως που πανηγύρισε λίγο περισσότερο ήταν η Κοπεγχάγη, η οποία με τον Ζέκα στο βασικό σχήμα άντεξε στην πίεση της Σεβίλλης και την περιόρισε σε λευκή ισοπαλία (0-0).

H Νάπολι έκανε ό,τι ήθελε στη Γλασκώβη, επικράτησε 3-0 της Ρέιντζερς και με δυο νίκες είναι το φαβορί για την... πρωτιά! Χρειάστηκε, βέβαια, τρεις εκτελέσεις πέναλτι για να ανοίξει ο δρόμος για τη νίκη. Αρχικά στο 59΄ο Πολιτάνο ανέλαβε την πρώτη εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον ΜακΓκρέγκορ, με τον Λαόθ, ωστόσο να παρεμβαίνει και να δίνει επανάληψη! Ο Πολιτάνο ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ ούτε τη δεύτερη φορά, με το 0-0 να παραμένει. Η τρίτη ωστόσο ήταν και η τυχερή για τη Νάπολι με τον Ζιελίνσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 0-1 στο 68΄. Μάλιστα, ήρθε η αποβολή του Μπάρισιτς και όλα ήταν ευκολότερα. Το 0-2 έγινε στο 85′ με τον Ρασπαντόρι με τελείωμα εντός περιοχής και το 0-3 στο 91′ από τον Ντομπελέ!

Το... ακροβατικό του Χάαλαντ στο 84΄χάρισε τη νίκη με ανατροπή για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία με δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά το γύρισε κόντρα στην Ντόρτμουντ (2-1) και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου. Το γκολ του Μπέλιγχαμ στο δεύτερο μέρος άρχισε να στενεύει τα περιθώρια για τους Πολίτες, η άμυνα των Βεστφαλών είχε θέσει μπλόκο στον Νορβηγό, όμως όλα άλλαξαν μέσα σε ένα ανατρεπτικό τετράλεπτο. Με τον Στόουνς να ισοφαρίζει και τον Χάαλαντ να τιμωρεί τη Ντόρτμουντ με αδιανόητη «καρατιά» στο 84΄, οι Άγγλοι τελικά λύγισαν τη Ντόρτμουντ με 2-1 και έκαναν το 2/2 στον όμιλό τους!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA