Μενού
  • Α-
  • Α+

Τι και αν τα τελευταία χρόνια περνάει τον μισό του χρόνο μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία, ο Πελέ ζει σαν άλλος βασιλιάς του ποδοσφαίρου και σήμερα γιορτάζει τα 82α γενέθλιά του! Ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1940 και οδήγησε τη «Σελεσάο» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1958, το 1962 και το 1970. Ενας ποδοσφαιριστής... μύθος που παρά τα προβλήματα με την υγεία του δείχνει σε καλή κατάσταση και θέλησε να στείλει ένα μήνυμα για τα γενέθλια του στον κόσμο μέσω του Instagramhttps://www.instagram.com/reel/CkDvVseDVcE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Στα γενέθλιά μου, θέλω απλώς να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Η ζωή είναι ωραία. Τα 82 μου χρόνια με την οικογένειά μου, με υγεία, είναι το καλύτερο δώρο. Σας ευχαριστώ για όλα όσα έχω λάβει», ανέφερε στο μήνυμά του ο Πελέ.

Για πολλούς ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, σε συλλογικό επίπεδο έπαιξε στη Σάντος (Βραζιλία) και στον Κόσμο (ΗΠΑ) κατέκτησε 3 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Βραζιλία. Το 1958, το 1962 και το 1970. Το πλήρες όνομά του είναι Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ή απλά... Πελέ!

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA