Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα, Τζον Κάριου, καταδικάζεται σε 14 μήνες φυλάκιση για εγκλήματα φοροδιαφυγής, αφού ακούσια απέτυχε να αποκαλύψει το εισόδημά του στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο. Ο φορ που μεταξύ άλλων έχει περάσει από τις Ρόμα, Μπεσίκτας, Γουέστ Χαμ και Λυών κατηγορήθηκε για μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, ο πρώην ποδοσφαιριστής που έκανε την προσπάθειά του να γίνει και ηθοποιός κατηγορείται από τις νορβηγικές Αρχές ότι απέκρυψε πάνω από 500.000 ευρώ από τις αρμόδιες Αρχές. Η δικαστική μάχη του Κάριου κρατάει από το 2021 με το δικαστήριο να μην του αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό και να τον καταδικάζει για ψευδή στοιχεία.

Η ποινή του Κάριου θα μπορούσε να είχε διπλασιαστεί αν το δικαστήριο διαπίστωνε ότι ο πρώην αστέρας της Premier League ενήργησε σκόπιμα αποφεύγοντας να πληρώσει τους φόρους του. Εάν ο Κάριου είχε ενεργήσει σκόπιμα για τη διάπραξη φορολογικής απάτης μεταξύ 2017 και 2019, οι εισαγγελείς φέρεται να πίστευαν ότι η κατάλληλη τιμωρία για τον Κάριου θα ήταν ποινή φυλάκισης περίπου δύο ετών και επτά μηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA