Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι μεγάλες προσωπικότητες του Μουντιάλ 2022 όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Κιλιάν Μπαπέ πήραν από το χέρι τις ομάδες τους και τις οδήγησαν στη νίκη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Ο Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση επί του Μεξικό (2-0), ενώ η Γαλλία έκανε το δύο στα δύο επικρατώντας με 2-1 της αξιόμαχης Δανίας με τον σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να πετυχαίνει και τα δύο γκολ. Κερδισμένος της σημερινής αγωνιστικής ημέρας και η Πολωνία που νίκησε 2-0 τη Σαουδική Αραβία, ενώ και η Αυστραλία κατάφερε να επικρατήσει της Τυνησίας με 1-0.

Αναλυτικά, οι σημερινοί αγώνες για το Μουντιάλ 2022:

Αργεντινή - Μεξικό 2-0

Μια στιγμή κλάσης του Λιονέλ Μέσι και ένα εξαιρετικό σουτ του Εντσο Φερνάντες, έφταναν προκειμένου η Αργεντινή να κρατήσει «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022. Με τα γκολ του αρχηγού της στο 64ο λεπτό και του νεαρού μέσου της Μπενφίκα στο 87΄, η «αλμπισελέστε» νίκησε 2-0 το Μεξικό στο "Lusail Stadium", για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, και κρατάει την τύχη της στα χέρια της, καθώς με νίκη επί της Πολωνίας την Τετάρτη (30/11) περνάει σίγουρα, ενώ μπορεί να προκριθεί και με ισοπαλία. Χωρίς γκολ και με ένα βαθμό σε δύο ματς, η "Tri" βρίσκεται αντιθέτως στο... χείλος του αποκλεισμού.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Μοντιέλ - Αραούχο, Γκουτιέρες, Ερέρα, Αλβαράδο

Οι συνθέσεις:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Ε. Μαρτίνες, Μοντιέλ (63΄ Μολίνα), Λισ. Μαρτίνες, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Ροντρίγκες (57΄ Φερνάντες), ΜακΑλιστερ (69΄ Παλάσιος), Λαουτ. Μαρτίνες (63΄ Αλβαρες), Ντι Μαρία (69΄ Ρομέρο), Μέσι

ΜΕΞΙΚΟ (Τάτα Μαρτίνο): Οτσόα, Αραούχο, Μόντες, Μορένο, Γκαγιάρδο, Γκουαρδάδο (42΄λ.τρ. Γκουτιέρες), Τσάβες, Κ. Άλβαρες (66΄ Χιμένες), Ερέρα, Βέγκα (66΄ Αντούνα), Λοσάνο (73΄ Αλβαράδο)

Γαλλία – Δανία 2-1

Με το μεγάλο της αστέρι, Κιλιάν Μπαπέ, να σκοράρει δύο φορές, η Γαλλία νίκησε 2-1 τη Δανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου στο στάδιο «974» της Ντόχα κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Δανοί, με ένα βαθμό στο ενεργητικό τους (0-0 με την Τυνησία) θα τα παίξουν όλα για όλα την επόμενη Τετάρτη (30/11) εναντίον της Αυστραλίας, σε αγώνα που θέλουν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη. O σκόρερ και των δύο γκολ των «μπλε», Κιλιάν Μπαπέ, αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης.

Στην 4η αναμέτρηση με τους Δανούς σε τελική φάση Μουντιάλ η κάτοχος του τροπαίου, Γαλλία, νίκησε για 2η φορά τους Σκανδιναβούς, μετά το 1998, έχοντας τον Μπαπέ σε μεγάλη βραδιά.  Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε δύο φορές στο β΄ μέρος, έφτασε τα 31 γκολ με την φανέλα της Εθνικής (άφησε πίσω τους Παπέν και Φοντέν), ενώ έγινε ο δεύτερος σκόρερ των «τρικολόρ» σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με 7 τέρματα, πίσω από τον Ζιστ Φοντέν.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες : Κουντέ - Αντρέας Κρίστενσεν, Κορνέλιους

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν (75΄ Κονατέ), Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν (90΄+3 Φοφανά), Μπαπέ, Ζιρού (63΄ Τιράμ), Ντεμπελέ (75΄ Κομάν)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Νίλσον, Αντρέας Κρίστενσεν, Άντερσεν, Μέλε, Έρικσεν, Χόιμπιερκ, Ράσμους Κρίστενσεν (90΄+2 Μπαχ), Ντάμσγκααρντ (73΄ Ντόλμπεργκ), Κορνέλιους (46΄ Μπρεθγουέϊτ), Λίντστρεμ (85΄ Νόργκααρντ)

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0

Η Πολωνία και ...συγκεκριμένα οι Βόιτσεχ Στσέζνι, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σταμάτησαν τη Σαουδική Αραβία, καθώς επικράτησε σήμερα με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στο παγκόσμιο κύπελλο, φθάνοντας στους τέσσερις βαθμούς και συντηρώντας το όνειρο πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τα γκολ των Ζιελίνσκι (39') και Λεβαντόβσκι (82'), το πρώτο γκολ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε τελικά Μουντιάλ!

Στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ Ραγιάν, παρουσία 45 χιλιάδων φιλάθλων, η Σαουδική Αραβία θέλησε να συνεχίσει τα «θαύματα» της, απέναντι στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, μετά την ιστορική νίκη στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο Κατάρ επί της Αργεντινής, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πιο συμπαγής ομάδα η Πολωνία είχε σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα της, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Γιουβέντους κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αρκετές στιγμές, με κορυφαία την απόκρουση πέναλτι στις καθυστερήσεις του Α' μέρους.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Μίλικ (70' Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι (86' Αλ Ομούντ), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46' Αλ Ναμπίντ, 90'+ Μπαχμπρί), Αλ Σεχρί (86' Ν. Αλ Νταουσάρι).

Τυνησία – Αυστραλία 0-1

Βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Μουντιάλ 2022, απέκτησε η Αυστραλία, καθώς για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου, επικράτησε με 1-0 της Τυνησίας, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ντιούκ στο 23ο λεπτό. Πλέον, τα «καγκουρό», έχουν τρεις βαθμούς, ενώ οι Τυνήσιοι με έναν βαθμό, πιθανότατα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, μετά την φάση των ομίλων.

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο εντυπωσιακό και χωρητικότητας 44.325 θεατών, «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα, ενώ η 2η αγωνιστική του ομίλου, ολοκληρώνεται το απόγευμα (26/11, 18:00) με τον αγώνα Γαλλία-Δανία.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες : Λαϊντουνί, Αμπντί, Σασί

Κόκκινες : -

ΤΥΝΗΣΙΑ (Τζαλέλ Καντρί): Νταμέν, Μπρον (73` Κεχρίντα), Μεριά, Ταλμπί, Ντράγκερ (46` Σάσι), Σκίρι, Λαϊντουνί (67` Καζρί), Αμπντί, Σλιτί, Τζεμπαλί (73` Κενίσι), Μσακνί.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκράχαμ Αρνολντ): Ράιαν, Κάρατσιτς (75` Ντεγκενέκ), Ρόουλς, Σουτάρ, Μπέχιτς, ΜακΓκρι (64` Χρούστιτς), Μούϊ, Ιρβάϊν, Λέκι (85` Μπακούς), Ντιουκ (64` ΜακΛάρεν), Γκούντγουϊν (85` Μαμπίλ).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA