Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν

Στον... πάγο μπαίνουν τα χιονοδρομικά και η εστίαση, όπως τουλάχιστον συνάγεται από τα όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την επέκταση της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια.

«Δε νοείται αποτελεσματική διπλωματία με γονατισμένη την Οικονομία. Όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους. Κλείνω με διδάγματα του 2020, που μπορούν να χρησιμευόσουν ως φάρος για το 2021. Αυτά δεν είναι άλλα από την ενότητα και την εθνική αυτοπεποίθηση. Σήμερα δεν διευρύνουμε μόνο την εθνική μας κυριαρχία αλλά και την εθνική μας ομοψυχία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας είπε: «Η χώρα βαδίζει με μικρά αλλά προσεκτικά βήματα σε αυτό που λέμε κάποια κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο βάσει του οποίου τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 7 ημερών θα καθορίζει τις επόμενες κινήσεις. Έχουμε ξεπεράσει τους 90.000 εμβολιασθέντες. Από σήμερα αυξάνονται τα σημεία όπου γίνονται εμβολιασμοί. Όλα αυτά γίνονται χωρίς ουρές. Από το Φεβρουάριο θα μπουν στη μάχη και 4 μεγάλα κέντρα εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ρυθμός των εμβολιασμών στην χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό της έλευσης εμβολίων στην χώρα μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, που παρουσιάστηκε χθες, λέγοντας: «Δεν πρόκειται για κάποιον περιορισμό, αλλά για απαλλαγή από προβλήματα στις ενδοευρωπαικές μετακινήσεις και στον τουρισμό. θα το θέσω αύριο στην Έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. θα ζητήσω επίσης την επίσπευση αδειοδότησης εμβολίων και θα ζητήσω να πιέσουμε την Pfizer να είναι συνεπής στις συμφωνίες που θα σημάνει.

Διαβάστε ακόμα

ΠΟΥ: Σε τουλάχιστον 60 χώρες έχει εξαπλωθεί η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Βατόπουλος: Αργεί το άνοιγμα της εστίασης – Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Εστίαση