Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει την πανδημία περισσότερο σαν ζήτημα δημόσιας τάξης, παρά ως ζήτημα δημόσιας υγείας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται πάντα η Νέα Δημοκρατία είναι να επιβάλει περιοριστικά μέτρα, τα οποία αμφισβητούν και δημοκρατικά δικαιώματα, αντί να σκεφτεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», σημείωσε.

«Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ότι οι μολύνσεις γίνονται, κατά κύριο λόγο, στα τρένα, στα λεωφορεία και στους χώρους δουλειάς. Την ίδια στιγμή, όμως, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μέχρι σήμερα να αμφισβητεί ότι υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα ΜΜΜ με τη μεγάλη διασπορά του ιού, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει εξακριβωμένος συσχετισμός ανάμεσα στους μεγάλους χώρους εργασίας και τη μετάδοση του ιού», υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Αντί, επομένως, να παίρνουν μέτρα όπως είναι η επίταξη ιδιωτικών κλινικών ή η προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για άλλη μια φορά, με μια νυχτερινή απόφαση, η κυβέρνηση απαγορεύει τις συναθροίσεις», επισήμανε.

««Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες»

Έντονη ήταν η αντίδραση και του ΚΚΕ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι «τα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για την 28η Ιανουαρίου θα γίνουν. Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων θα γίνει κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

Τα μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων κατήγγειλε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γ. Λογιάδης, μιλώντας στη Βουλή. «Καταδικάζουμε τα μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων και θεωρούμε ότι πίσω από την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, κρύβεται ο αρμόδιος υπουργός. Προσωπικά μου θυμίζει - ήμουν 16 ετών τότε - το αποφασίζομεν και διατάσσομεν», είπε ο κ. Λογιάδης.

Η απόφαση φαίνεται πως θα επιφέρει αναβρασμό όχι μόνο στον πολιτικό φάσμα αλλά και στους κοινωνικούς φορείς και τις φοιτητικές οργανώσεις. Αναμένονται έντονες ααντιδράσεις καθώς η απόφαση μπορεί να χαρακτηριστεί «φωτογραφική» ενόψει των κινητοποιήσεων της Πέμπτης.

Διευκρινίσεις από Λευτέρη Οικονόμου

Από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζεται ότι η νέα απόφαση έρχεται να «χαλαρώσει» τους περιορισμούς που είχαν καθοριστεί με προηγούμενη απόφαση της επιτροπής των ειδικών καθώς έως χθες απαγορεύονταν οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου διευκρίνισε πως η απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων δεν έχει να κάνει με το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. «Κάποτε σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να αποφεύγουμε να βλέπουμε φαντάσματα», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα: 

Μπαλάσκας: Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το μέγεθος του συνωστισμού - Ουρές 200 μέτρων έξω από καταστήματα 

Συγκεντρώσεις: Απαγορεύονται από σήμερα ως και την 1η Φεβρουαρίου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA