Μενού
  • Α-
  • Α+

Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί κόντρα για την Παιδεία, με τους αρχηγούς των κομμάτων να τοποθετούνται στην Ολομέλεια.

«Στις σχολές δεν μπαίνει η Αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Δική μας επιδίωξη να δώσουμε το πανεπιστήμιο στους καθηγητές, τους φοιτητές τους εργαζόμενους. Να το κάνουμε και πάλι κυψέλη δημιουργίας και εστία γόνιμου προβληματισμού. Πρωτεργάτη της ανάπτυξης της χώρας»  σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον της Ολομέλειας

«Είπατε για βιασμούς σε ΑΕΙ, μήπως το μπερδέψατε με το Εθνικό Θέατρο;»

Επίθεση σε μια σειρά από μέτωπα εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά της κυβέρνησης. 

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανομία στα πανεπιστήμια μιλώντας ακόμα και για «βιασμούς εντός των ιδρυμάτων» με τον κ. Τσίπρα να απαντά αναφερόμενος εμμέσως πλήν σαφώς στην «υπόθεση Λιγνάδη». «Είπατε για βιασμού σε ΑΕΙ, μήπως το μπερδέψατε με το Εθνικό Θέατρο;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε πως στα ΑΕΙ «Yπάρχει πρόβλημα ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Είναι μεγάλο θέμα. Η πρώτη κυβέρνηση που το ανέδειξε ήταν η δική μας με τον Γαβρόγλου. Το αναγνωρίζουμε είναι υπαρκτό πρόβλημα που φυσικά μας απασχολεί. Και φυσικά προκαλούν αποτροπιασμό οι εικόνες. Να αφήσουμε όμως την υποκρισία. Δεν έχετε το μονοπώλιο της ευαισθησίας απέναντι στη βία. Καλό είναι, γιατί θεωρώ ότι έχετε ειλικρινή ευαισθησία, για να είστε αξιόπιστος, να απολογηθείτε για τη δράση της δικής σας φοιτητικής παράταξης». 

«Απαράδεκτο νομοσχέδιο – Θα μείνει ανενεργό»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θέλετε να καταστείλετε την διεκδίκηση και την εκπλήρωση ώριμων δίκαιων αιτημάτων τους. Αυτή είναι και η ουσία του νομοσχεδίου σας» τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτήν την ουσία την προετοίμασαν επί χρόνια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι στα χείλη χιλιάδων φοιτητών αυτήν την περίοδο είναι το αίτημα, «θέλουμε να γίνουμε φοιτητές ξανά. Εδώ και έναν χρόνο κρατάτε τα πανεπιστήμια κλειστά στις μορφωτικές ανάγκες της νεολαίας».

Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση χώρων από την τεράστια ακίνητη περιουσία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα εξασφάλιζαν, με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, την παρουσία φοιτητών.

Διαβάστε Ακόμα 

Η παραδοχή Τσίπρα για την ΕΡΤ και η πρότασή του στον Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας έσπασε το μικρόφωνο του βήματος της Βουλής – Το «χρέωσε» στον Μητσοτάκη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA