Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος του για την υγεία, την ενίσχυση του κράτους, αλλά και την διαχείριση των κρίσεων, όπως είναι αυτή της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ενώ προτείνει προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει επίσης ήδη αναφέρει στις ομιλίες του πως θα έπρεπε να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών υπαλλήλων, λέγοντας μάλιστα πως θα πρέπει αν δοθούν κίνητρα ώστε να επιστρέψουν στη χώρα οι νέοι επιστήμονες.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει τη δική του, άτυπη, επιτροπή επιστημόνων και ενημερώνεται συνεχώς για τα στοιχεία που προκύπτουν και την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ βρίσκεται σε επαφή με αρκετούς Έλληνες επιστήμονες που βρίσκονται στο εξωτερικό.  Ο καθηγητής αιματολογίας στη Σορβόννη, Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι ένας από αυτούς, αλλά και ο Ηλίας Μόσιαλος με τον οποίο άλλωστε βρήκαν κοινό «βηματισμό», όσον αφορά την απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορονοϊού, μία πρόταση που ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου είχε στηρίξει από την περσινή άνοιξη.

Ικανοποίηση για την παρουσία Τσίπρα στη Βουλή

Εξάλλου στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν χθες ικανοποιημένοι όσον αφορά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και την «μάχη» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έδειξε «για μια ακόμη φορά αδιάβαστος, χωρίς να γνωρίζει βασικά πράγματα που αφορούν το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση του πρότεινε». Χαρακτηριστικά αναφέρονταν στο θέμα της μείωσης των εισαχθέντων στα Πανεπιστήμια που θα φτάσουν τους 24.000, αλλά και το ζήτημα των μαθητών από τα Εσπερινά Λύκεια, των οποίων οι πιθανότητες να μπουν σε κάποιο ανώτατο ίδρυμα μειώνονται χαρακτηριστικά. Για το ζήτημα αυτό Αλέξης Τσίπρας είπε χθες στη Βουλή: «Μιας και ανοίξαμε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ταξικότητα, από τα εσπερινά λύκεια υπήρχε ένα 1% που έμπαιναν στα ανώτερα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πιστεύετε ότι πρέπει να καταργηθεί αυτό;

Με τη βάση καταργείται, όμως, κύριε Μητσοτάκη! Αυτό δεν έχετε καταλάβει. Δεν έχετε καταλάβει τι ψηφίζετε, διότι όλοι και από τα εσπερινά λύκεια, και από τα ΕΠΑΛ, και τα παιδιά αυτά που δουλεύουν από δεκαέξι χρόνων και πηγαίνουν και στο σχολείο -γιατί εκεί φαίνεται το πάθος και ο πόθος για τη μόρφωση και εκεί είναι η αριστεία, σε αυτά τα παιδιά, που τώρα θα πρέπει να διαγωνιστούν όπως και τα δικά μας, που είναι στο σπίτι τους, κάνουν τα φροντιστήριά τους- θα έχουν την ενιαία βάση εισαγωγής και θα είναι η βάση εκεί που θα οριστεί από τα πανεπιστήμια».

Η ΔΑΠ στο «στόχαστρο»

Εξάλλου στην Κουμουνδούρου υποστήριζαν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εκτέθηκε», τονίζοντας πως μίλησε για «βία, αλλά δεν καταδίκασε την βία που εκφράζεται από την φοιτητική παράταξη που στηρίζει το κόμμα του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε επίσης στη ΔΑΠ σημειώνοντας: «Δεν βρήκατε κ. Μητσοτάκη μια κουβέντα να πείτε για τη φοιτητική σας παράταξη. Δεν βρήκατε στη δευτερομιλία σας μια κουβέντα να πείτε για το γεγονός ότι κάνατε υφυπουργό κάποιον που έστειλε τον πρύτανη της σχολής του στο νοσοκομείο. Ούτε μια συγγνώμη ούτε ένα «κατανοώ ότι η βία δεν είναι μονόπλευρη». Ούτε μια κουβέντα δεν βρήκατε! Κι αυτό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ισχυρισμό ότι είσαστε υποκριτής, κύριε Μητσοτάκη, όταν εμφανίζεστε εδώ ως υπερασπιστής της ευνομίας και της τάξης απέναντι στα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας στα πανεπιστήμια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.