Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πλοίο πλέει ανοιχτά της Ίμβρου με κλειστό πομπό και κινείται προς την περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Navtex, η οποία παρατάθηκε μέχρι και τις 21 Μαρτίου, οι Τούρκοι θα πραγματοποιήσουν έρευνες μόλις 7 μίλια από τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, υπενθυμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν αναγνωρίζουν το δικσίωμα της Ελλάδας για αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ναυτικών μιλίων γύρω από τα νησιά.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Γεώργιος Φίλης, «ο κ. Ερντογάν βγάζει το Τσεσμέ για να το χρησιμοποιήσει ως ένα όπλο εκφοβισμού ότι αν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει τα κελεύσματα της Τουρκίας θα επακολουθήσουν καταστάσεις του καλοκαιριού του 2020».

«Θα κάνουμε τα όνειρα σας εφιάλτες»

Την ίδια ώρα, και λίγο πριν τον 62ο γύρο των διερευνητικών επαφών, οι Τούρκοι επέστρεψαν στην απειλητική ρητορική τους εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας μέσω του εκπροσώπου του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, ανέφερε: «Ο Μητσοτάκης πρόβαλε τον τουρκικό στρατό ως κατοχικό. Το δίδυμο Ελλάδος-Ελληνοκυπρίων, αν πηγαίνοντας έτσι κάνει όνειρα πως παίρνοντας δίπλα του τα κράτη που για διάφορους λόγους είναι ενάντια στην Τουρκία, θα πραγματοποιήσει τις μαξιμαλιστικές του απαιτήσεις, τότε είναι εγγυημένο πως το όνειρο εκείνο όπως πάντα θα καταστεί γι' αυτούς εφιάλτης!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA