Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κουτσούμπας: Δεν οδήγησε η κυβέρνηση τον Λιγνάδη στη Δικαιοσύνη, τα θύματα το έκαναν

Λάβρος κατά της κυβέρνησης αλλά και του... Αλέξη Κούγια ήταν ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, από το βήμα της Βουλής.

«Τον Λιγνάδη τον “απέσυραν” και τον οδήγησαν στη Δικαιοσύνη τα θύματα και η κατακραυγή των ανθρώπων που συνέβαλαν να αναδειχθεί το όλο θέμα, και όχι εσείς κύριε Μητσοτάκη» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, αν και δεν τον ανέφερε ονομαστικά, δεν δίστασε να επιτεθεί και στον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια ο οποίος αναφέρεται σε όλες τις δηλώσεις του απαξιωτικά για τους ομοφυλόφιλους. «Είναι απαράδεκτη και η προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους, να ταυτιστεί ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός με την ασέλγεια και την εκμετάλλευση σε βάρος εφήβων με την παιδεραστία».

Δηλώνοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στηρίζει τα θύματα τόνισε ακόμα: «Κι ας σκεφτούμε το εξής: Αν μία Ολυμπιονίκης αναγκάζεται να σιωπά και να θάβει μέσα της για χρόνια τις φρικτές εμπειρίες που έζησε, αλήθεια τι κουράγιο χρειάζεται μια εργάτρια, μια υπάλληλος, ένας απλός εργαζόμενος για να αντιδράσει, να καταγγείλει, να αποκρούσει τέτοιες μορφές βίας;».

«Το νέο άρθρο για τον βιασμό αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξετάζοντας το θέμα των προβλέψεων του ποινικού κώδικα για το βιασμό και τη σεξουαλική κακοποίηση. «Εισήχθη ειδική διάταξη που η μη συναίνεση του θύματος, προβλέπεται ως ειδικότερη περίπτωση του βασικού αδικήματος με μειωμένο πλαίσιο ποινής. Η διεθνής σωστή προσέγγιση είναι ότι η έλλειψη συναίνεσης πρέπει να είναι η βασική προϋπόθεση. Για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Διατηρήθηκε η δυνατότητα και στον βιασμό αν το θύμα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη ο εισαγγελέας να απέχει από αυτή».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν ξέχασε και τον Μακάριο Λαζαρίδη, που αμέσως μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης Λιγνάδη, αναφέρθηκε στον καπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη με τους όρους «κίναιδος και παιδεραστής». Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε την ανάρτηση «βγαλμένη από το βούρκο του ναζιστικού χρυσαυγιτισμού και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του είπε «Να τον χαίρεστε τον ψεκασμένο».

Διαβάστε Ακόμα 

#MeToo - Μητσοτάκης: Πρωτοβουλίες για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων – «Ο Λιγνάδης δεν είναι φίλος μου»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Στην αντιπολίτευση ήσουν μόνιμος αναμεταδότης των τρολ


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Δημήτρης Κουτσούμπας #ΚΚΕ #Βουλή