Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα πρώτα καμπανάκια χτύπησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν ανακοινώθηκε ότι η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη θα έκανε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο πολιτικά Σαββατοκύριακο για την κυβέρνηση, λόγω της πίεσης που δεχόταν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη. Εν τέλει, η κυρίαΠελώνη κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το ίδιο είχε κάνει και μετά το Σαββατοκύριακο της Ικαρίας, αν και τότε η απουσία του κ. Ταραντίλη ήταν δικαιολογημένη, καθώς συνόδευε τον πρωθυπουργό σε Κύπρο και Ισραήλ.

Η καμπάνα έγινε πιο ηχηρή μεσοβδόμαδα. Οι φήμες που είχαν ξεκινήσει να ακούγονται στην «πιάτσα» περί επικείμενης αποχώρησης του κ. Ταραντίλη άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Briefing δεν έγινε την Πέμπτη, λόγω και της συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή, αλλά δεν μετατέθηκε για την Παρασκευή, παρά αφέθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Στα επίμονα ερωτήματα των πολιτικών συντακτών, προέκυπτε μια κοινή συνισταμένη: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν αντιμέτωπος με οικογενειακά ζητήματα, τα οποία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει. Εν τέλει, στις αρχές της εβδομάδες κατέστη σαφές ότι η κατάσταση δεν θα μπορούσε να αλλάξει και στο Μέγαρο Μαξίμου έπρεπε να πάρουν τις αποφάσεις τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, η κ. Πελώνη ήδη από την Παρασκευή είχε ξεκινήσει προπαρασκευαστικές επαφές για το briefing της Δευτέρας, δείγμα του ότι η αποχώρηση του κ. Ταραντίλη ήταν θέμα χρόνου.

Το Μαξίμου επέλεξε το «νεκρό» μεσημέρι της Κυριακής, προκειμένου να δημοσιοποιήσει την αποχώρηση του κ. Ταραντίλη.

Δεν ήταν μια αποχώρηση ξαφνική και μια παραίτηση που εισφέρθηκε αίφνης το πρωί της Κυριακής. Είναι, όμως, όπως διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, μια παραίτηση που εδράζεται αμιγώς σε οικογενειακούς λόγους του τέως πλέον κυβερνητικού εκπροσώπου. Και, όπως έγραψε ο ίδιος στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, «οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα (σ.σ. του εκπροσώπου). Πολλώ, δε, η παραίτησή του καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση Μενδώνη, όπως έσπευσε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ομολογουμένως, κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό για τον κ. Ταραντίλη επί προσωπικού.

Όχι μόνο γιατί πέρασε για λίγο από το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά γιατί όλοι συνομολογούν ότι πρόκειται για έναν ευγενή και ακέραιο άνθρωπο, ο οποίος προσπάθησε να ανταποκριθεί στους φρενήρεις ρυθμούς που επιβάλλει αυτή η θέση, χωρίς να το πετύχει. Εν τέλει, όμως, και δοθέντων των οικογενειακών λόγων που ανέκυψαν, ο κ. Ταραντίλης αποχωρεί από τη θέση, έστω και αν δεν άφησε ιδιαιτέρως το στίγμα του.

Η παρουσία του στο briefing ήταν αυστηρά θεσμική, ενώ και οι εμφανίσεις του στα ΜΜΕ αυτές τις ημέρες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αναλαμβάνει η Πελώνη - Mένει να φανεί για πόσο

Τα ηνία πλέον περνούν στην Αριστοτελία Πελώνη, αν και μένει να φανεί για πόσο. Η «καλή στρατιώτης»του Μαξίμου αναλαμβάνει σε μια φουρτουνιασμένη περίοδο, ως εκτελούσα χρέη εκπροσώπου-περισσότερο με ειδική αποστολή προσομοιάζει. Η κ. Πελώνη είναι έμπειρη δημοσιογράφος και στέλεχος με «πολιτικότητα», όπως λένε καλά γνωρίζοντες, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι έχει αναλάβει να κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα στοχευμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, κατ’ εντολήν του Μαξίμου. Παράλληλα, τους τελευταίους μήνες ήταν η επικοινωνιακή επιτετραμμένη του Μαξίμου στην καθημερινή σύσκεψη για το εμβόλιο. Μένει να φανεί, αν θα παραμείνει και για περισσότερες από λίγες εβδομάδες στη θέση, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν την όρισε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ. Κατά μια ερμηνεία, αυτό σημαίνει ότι θα αναζητηθεί κυβερνητικός εκπρόσωπος το επόμενο διάστημα. Κατά μια άλλη, όμως, μπορεί η προσωρινή κ. Πελώνη σύντομα να γίνει μόνιμη, εφόσον περάσουν μερικές εβδομάδες και αποκατασταθεί η επικοινωνιακή κανονικότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA