Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης των διατάξεων του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις, στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Επιφύλαξη δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Της ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, προηγήθηκε μαραθώνια διαδικασία ακρόασης φορέων.

Οι φορείς

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας χαιρέτισε «την προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων να εκσυγχρονίσει το νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις και να καταστήσει περισσότερο λειτουργικό και ευέλικτο ώστε να επιταχύνονται οι σκοποί του με μεγαλύτερη σαφήνεια, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα». Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τις εξουσίες που δίνει η κυβέρνηση στο ΤΕΕ και ανησυχία για το ενδεχόμενο οι διατάξεις να οδηγήσουν στη δημιουργία προστριβών στις σχέσεις μεταξύ των Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Γιώργος Στασινός από το ΤΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη τροποποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, «προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης, προκειμένου να έχουμε ανάπτυξη το επόμενο διάστημα μετά την υγειονομική κρίση». Αναφερόμενος στον ρόλο που ανατίθεται πλέον στο ΤΕΕ, ο κ. Στασινός είπε «είναι ένα στοίχημα για το Τεχνικό Επιμελητήριο που έχει αποφασίσει όμως να δώσει τη μάχη και να βοηθήσει ώστε απορροφηθούν ευρωπαϊκοί πόροι όσο το δυνατό πιο σύντομα».

Ο Μιχάλης Μητσόπουλος, εκ μέρους του ΣΕΒ, χαιρέτισε την προσπάθεια για «την απλοποίηση του πλαισίου, τη μείωση του διοικητικού φόρτου, την επιτάχυνση των διαδικασιών, την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των διάφορων συστημάτων και μητρώων, τη μείωση του βάρους στο δικαστικό σύστημα».

Διαβάστε ακόμα

Σπύρος Μπιμπίλας: Θα απαγορευθεί διά ροπάλου οντισιόν παρουσία μόνο δύο ατόμων

Υπόθεση Λιγνάδη - Αποσύρεται χορηγία στην Στεφανίδου: «Διαφωνούμε με την πολιτική της εκπομπής»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA