Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο Κουφοντίνας φέρεται σαν ένας κακομαθημένος άνθρωπος, όπως μάλλον το πιθανότερο είναι, ο οποίος νομίζει ότι επειδή είναι κατά φαντασίαν κοινωνικός επαναστάτης πρέπει η δημοκρατία, το κράτος να του φέρεται με διαφορετικό τρόπο από όλους τους άλλους και ότι έχει δικαίωμα να φέρεται με διαφορετικό τρόπο. Το ’15 έκανε απεργία πείνας για να μην πάει στον Κορυδαλλό, το ’21 κάνει απεργία πείνας για να πάει στον Κορυδαλλό. Αντί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη βάζει τους μπαχαλάκηδες να σπάνε τα καταστήματα των ανθρώπων και να κάνουν πορείες.  Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε υποχωρήσει στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα το ’15 και είχε νομοθετήσει μετά σκανδαλωδώς για να μπορεί ο Κουφοντίνας να έχει μια πολύ ωραία ζωή στις αγροτικές φυλακές. Άρα ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα και όπως έκανε τα χατίρια του Κουφοντίνα ο  Τσίπρας ως πρωθυπουργός το ίδιο ονειρεύεται να του κάνει τα χατίρια  του Κουφοντίνα ο Μητσοτάκης. Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας!», είπε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Να βάλουν καμιά ζακέτα να μην κρυώσουν όταν θα μπαίνουν στην Αθήνα. Και η ταύτιση Τσίπρα –Κουφοντίνα και ο Πολάκης  απλώς βεβαιώνουν αυτό που πάντα πίστευα και πάντα έλεγα ακόμα και όταν με λέγαν ακραίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του περιθωρίου, συγκυρία τον έφερε στην εξουσία,  το πόνος του ελληνικού λαού μετά τη χρεοκοπία του ’10 και τα αναγκαστικά πολύ σκληρά μέτρα που έλαβαν τότε οι κυβερνήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει το σύνθημα για μετατροπή της πλατείας Συντάγματος σε «πλατεία Κουφοντίνα» που ακούστηκε στην πορεία του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.

«Αν περιμένει ο κ. Τσίπρας έναν δεύτερο Δεκέμβριο για να ξαναφουντώσει πολιτικά προφανώς κάνει πολύ μεγάλο λάθος. η κοινωνία έχει ωριμάσει, έχει απομακρυνθεί από όλα αυτά, δεν υπάρχει σήμερα κανένα παλλαϊκό αίτημα  υπέρ Κουφοντίνα, κάποιοι περιθωριακοί τα λένε αυτά. Κάνει μεγάλο λάθος ο κ. Τσίπρας», είπε ακόμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ελπίζω κάποιος εισαγγελέας να ασχοληθεί»

Αναφορικά με τη δήλωση του Σταύρου Κοντονή για την υπόθεση Κουφοντίνα δήλωσε: «Ο κ. Κοντονής έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία για την οποία ευελπιστώ ότι κάποιος Εισαγγελέας θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί. Ο κ. Κοντονής είπε ότι στην αλλαγή του ποινικού κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ η μείωση των ποινών σε ορισμένα αδικήματα υπέκρυπτε σκοπιμότητα και μάλιστα δήλωσε διατεθειμένος να μιλήσει για συγκεκριμένες υποθέσεις αν κληθεί από τις Αρχές. Τι λέει δηλαδή ο Κοντονής, ότι ο λόγος που βιαζόταν ο Τσίπρας να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα ήταν γιατί είχε κάνει συμφωνίες ότι “θα αλλάξω τον ποινικό κώδικα”, συμφωνίες προφανώς με ενδιαφερομένους καταδικασθέντες ή με κατηγορουμένους. Αυτή είναι τελείως διαφορετική οπτική, δεν είναι πια πολιτική απόφαση η ψήφιση του ποινικού κώδικα από τον Τσίπρα τότε αλλά είναι προϊόν συναλλαγής είτε πολιτικής είτε άλλης. Όταν λεει σκοπιμότητες συγκεκριμένες με ονοματεπώνυμα τι εννοεί; Εννοεί κάποιον κατηγορούμενο ο οποίος με την αλλαγή της ποινής έπαυε πχ η ποινική δίωξη εναντίον του. Αν μετατρέψεις ένα κακούργημα σε πλημμέλημα αλλάζει ο χρόνος παραγραφής. Ένας που είναι κοντά στην παραγραφή σε ένα κακούργημα όταν αυτό γίνει πλημμέλημα, απαλλάσσεται λέω ένα παράδειγμα», τόνισε.

Διαβάστε Ακόμα 

Νέα «πυρά» Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ: Σκόπιμα έγινε η δωροδοκία πλημμέλημα ώστε δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από το μπαράζ επιθέσεων - Γιατί πήγε στη ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοΐδης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA