Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα... πρώιμα χρόνια του στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θυμήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερώτηση του Θανάση Παφίλη και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στη Βουλή, σχετικά με την αστυνομική βία. 

Ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας για τα πρόσφατα περιστατικά αστυνομικής βίας, σημείωσε σχετικά: «Η ομάδα ΔΡΑΣΗ ή και τα ΜΑΤ που λυσσαλέα επιτίθενται σε κόσμο, πόσους ελέγχους έχουν κάνει σε χώρους δουλειάς που σύμφωνα με μελέτες θεωρούνται υγειονομική βόμβα και είναι ο πρώτος παράγοντας διάδοσης του ιού; Και τι κάνατε για τους επιχειρηματίες; Πόσους ελέγχους; Εκεί δεν περνάει... Τι κάνατε για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Οι εικόνες και τα βίντεο έχουν ξεσηκώσει ακόμα και συνδικαλιστικές ενώσεις των Αστυνομικών, εκτός από κάτι φασιστοειδή που τα ξέρετε». 

Η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν όμως μη αναμενόμενη. Αφού προειδοποίησε πως θα απευθυνθεί στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κομμουνιστικού Κόμματος, σε πιο προσωπικό τόνο, συνέχισε: «Αν αυτό το ζοφερό κλίμα, αντιδημοκρατικό περιβάλλον που περιγράψατε υπήρχε κιόλας, πραγματικά εγώ δεν θα ήμουν υπουργός και πιθανότατα θα διαδηλώναμε και οι δύο μαζί στους δρόμους»!

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση τον Θανάση Παφίλη, λέγοντάς του «Εσείς είστε παλιός αγωνιστής, ξέρετε τι σημαίνει αστυνομοκρατία, πρέπει να έχετε ένα μέτρο. Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Κρατική καταστολή; 

Έτσι γίνεται; Με ομάδες με μπλοκάκια που κόβουν πρόστιμα για τον covid; Η άσκοπη βία είναι καταδικαστέα. Ζητήσαμε συγγνώμη από οποιονδήποτε έχει υποστεί αυθαιρεσία.  Δεν το υποτιμώ σαν γεγονός. Όσο υπάρχει αστυνομία και εξουσία θα υπάρχουν και γεγονότα κατάχρησεις. Το ζήτημα είναι αν αυξάνουν ή όχι».  

Διαβάστε ακόμα

Αγρίνιο: Βάνδαλοι έκαναν γυαλιά καρφιά σχολείο - Έκαψαν βιβλία και έσκισαν τη σημαία

Πάτρα: Γυναίκα απειλούσε να αυτοκτονήσει και πετούσε αντικείμενα- Σώθηκε την τελευταία στιγμή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA