Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μεγάλη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών, πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Mαρτίου 2021 από την ALCO και μεταδόθηκε την Παρασκευή 19/3/2021, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

H δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. 

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 14 ποσοστιαίες μονάδες (37.3-23,3%). Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ βρίσκονται αρκετά πίσω με 6,1 και 6% αντιστοίχως. 

Image removed.

Image removed.

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 11 μονάδες (42-31%), καταγράφοντας μάλιστα και μικρή άνοδο σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή του σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου.

Image removed.

Αναφορικά με την ικανοποίηση για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας, η πλειονότητα απαντά αρνητικά σε ποσοστό 49%, μια στάση που παρατηρείται από το λοκντάουν του περασμένου Νοεμβρίου. Αντίθετα, το 43% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποίηση από τα μέτρα.

Image removed.

Έναν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, ένα συντριπτικό 91% διατηρεί θετική άποψη για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι το πιο δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο (ποσοστό 65%), ενώ ο Βασίλης Κικίλιας έπεται με οριακά θετική γνώμη από τους πολίτες (43% έναντι 42% της αρνητικής γνώμης). Χαμηλή η δημοφιλία του Άδωνι Γεωργιάδη με 55% αρνητικές γνώμες.

Image removed.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις, δηλώνει το 50% των ερωτηθέντων. Αντιθέτως, ένας στους τρεις (33%) πιστεύει πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση υποκινεί τις πορείες και τα συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών.

Image removed.

Ένα ακόμα σημαντικό εύρημα αφορά τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνο στη Νέα Σμύρνη. Οι περισσότεροι (47%) πιστεύουν πως είναι μεμονωμένα, ενώ ένα 39% πως αποτελούν μέρος μιας πολιτικής καταστολής από πλευράς της κυβέρνησης.

Image removed.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα θα παραστούν στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΣΥΡΙΖΑ: Για κάθε παταγώδη αποτυχία του Μητσοτάκη και των αχρήστων του, φταίει το κόμμα μας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA