Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τέλος των διεργασιών στις νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη Συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου θα παρουσιαστεί επίσημα και η κυβερνητική του πρόταση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μετά τις Συνεδριάσεις των Οργανώσεων Μελών για συζήτηση του Προγράμματος και μέχρι τα τέλη του Απρίλιου θα διεξαχθεί η Ψηφιακή Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τη συμμετοχή όλων των μελών των νέων νομαρχιακών επιτροπών, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΕΑ (σώμα περίπου 1500 – 2000 ατόμων).

Στην συνδιάσκεψη αυτή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει και τα νέα πρόσωπα που στο πλαίσιο της διεύρυνσης θα συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διεύρυνση, όπως λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει και με την προσθήκη ατόμων από το χώρο του κέντρου και από τα αριστερά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τις... εκπλήξεις είναι η παρουσία προσώπων που πλαισίωναν τον Γιώργο Παπανδρέου την περίοδο της διακυβέρνησης του, ενώ δεν αποκλείεται και κάποιοι από τους επιστήμονες που έχουν «στηρίξει» τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε συχνή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν επισήμως στο κόμμα, ενδεχομένως να βρεθούν και στα αυριανά ψηφοδέλτια.

Στο… παρά πέντε για εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου θα συνεχίσει την τακτική που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό και επανέλαβε και στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή, δηλαδή να φτάνει στο… παρα πέντε για να ζητήσει εκλογές, χωρίς όμως να το κάνει. «Μέχρι να τελειώσει η πανδημία. Την επόμενη κιόλας ημέρα, όταν θα έχουμε απαλλαγεί από τον ιό θα ζητήσει εκλογές», λένε οι συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως έχουν αποτύχει και πως είναι μια κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα και να μην επιδιώκει την αντικατάσταση της. Παράλληλα όμως, όπως λένε οι συνεργάτες του υποστηρίζει ότι «την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε lockdown, το εθνικό σύστημα υγείας καταρρέει και δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά, θα είναι ανεύθυνο το να ζητήσει εκλογές».

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως δεν γνωρίζει πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, τότε το κόμμα του θα ερχόταν δεύτερο πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, παρότι επισήμως αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται. Παρόλαυτα στην Κουμουνδούρου και με βάση τα δικά τους στοιχεία συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως η διαφορά είναι «σίγουρα μονοψήφια», όπως λένε.

Πολιτικό συμβούλιο για Πανδημία (κι Ελληνικό;)

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο με βασικό θέμα συζήτησης την πανδημία και στην κατάσταση στο ΕΣΥ.

Δεν αποκλείεται  όμως να γίνει και συζήτηση για την διαφοροποίηση των Φίλη και Δρίτσα (είναι άλλωστε και οι δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου) από την ψηφοφορία για το Ελληνικό.

Από την Κουμουνδούρου υποστήριζαν πως «δεν υπάρχει λόγος συζήτησης», πως «οι δύο βουλευτές δεν διαφοροποιήθηκαν, απλά δεν ψήφισαν» και πως δεν υπάρχει πρόθεση να υπάρξει συνέχεια στο θέμα. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το θέμα να τεθεί, ακόμη κι αν αυτό δεν γίνει από την ηγεσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA