Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Nομοσχέδιο για το αντιντόπινγκ: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή - Ψηφίζεται την Πέμπτη

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού για την εναρμόνισή της εθνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ με ισχύ από 1/1/2021

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ωστόσο, σε γενικές γραμμές δεν διατυπώθηκαν ιδιαίτερες αντιρρήσεις ως προς το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αδιαφορία, κωλυσιεργία και ωχαδερφισμό στο θέμα του αντιντόπινγκ» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον αναγκαίο εξοπλισμό του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, που εφεξής θα υπάγεται στον Δημόκριτο, καθώς και τον προϋπολογισμό του ΕΟΚΑΝ ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη. 

Aυγενάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Κάνετε πολιτική δημοσιευμάτων

Ο κ. Αυγενάκης απέκρουσε εκ νέου τις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις στις εκλογικές διαδικασίες των αθλητικών ομοσπονδιών.

«Φέρτε μου μία γραπτή καταγγελία σωματείου, που να λέει ότι ο Αυγενάκης παρενέβη υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου. Μην κάνετε πολιτική δημοσιευμάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επιμένουμε να μιλάμε με τους πολλούς, με το υγιές τμήμα της αθλητικής οικογένειας. Χαίρομαι για τα ποσοστά ανανέωσης των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών».

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων λειτουργεί άψογα. «Δεν είναι εργαλείο για τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά θεμέλιο για την επόμενη περίοδο», τόνισε. Κατά τον κ. Αυγενάκη, περισσότερα από 1.000 σωματεία περιμένουν να ανοίξουν ξανά οι διαδικασίες για να εγγραφούν και για περίπου 850 εκκρεμεί η ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

Ως προς την απευθείας επιχορήγηση των νόμιμων σωματείων από την πολιτεία, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, είπε ότι έχουν κατανεμηθεί  9,5 εκατομμύρια ευρώ και εντός του επόμενου 20ημέρου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια στα δικαιούχα σωματεία. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Λευτέρης Αυγενάκης #νομοσχέδιο #Βουλή #Ντόπινγκ