Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών σε δύο σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μετά και από τον σεισμό που έγινε στις 19 Ιουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος υπέγραψαν την Προγραμματική Σύμβαση, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση βλαβών στο 4ο και 5ο Δημοτικό, καθώς και στο 1ο Γυμνάσιο. Πτέρυγες των συγκεκριμένων μονάδων κρίθηκαν ακατάλληλες μετά το σεισμό με συνέπεια τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη ανέρχεται στο ποσό των 1.747.160,00 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως του ποσού των 1.383.566,49 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου το επιπλέον ποσό δηλαδή 363.593,51 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης, προβλέπεται μεταξύ άλλων η επισκευή και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού, η ενίσχυση των υποστυλωμάτων, η ενίσχυση δοκών, η τοποθέτηση χαλύβδινων ελασμάτων.

Γιώργος Πατούλης: «Από την πρώτη στιγμή δεσμευθήκαμε ότι θα συμβάλουμε στην αποκατάσταση των προβλημάτων»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανέφερε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που μας ετέθη το ζήτημα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου δεσμευθήκαμε ότι θα συμβάλουμε στην αποκατάσταση των προβλημάτων των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, καθώς τα παιδιά αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για μας. Στο διάστημα αυτό πράξαμε ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια που θα λύσουν προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί από την κεντρική διοίκηση. Περιφέρεια Αττικής και Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού συνεργαζόμαστε στενά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA