Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πρώτη φορά, νομίζω παγκοσμίως συμβαίνει αυτό. Ειδικό δικαστήριο όχι γιατί ζημιώθηκε το δημόσιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες και την παραπομπή του Νίκου Παππά σε προανακριτική επιτροπή.

«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι έβαλε τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς θα απολογηθείτε και θα σας γυρίσει μπούμερανγκ. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής σας απόφασης».

«Αν για κάτι αισθάνομαι περήφανος αλλά και δυνατός πολιτικά είναι ότι δε χρωστάω σε κανέναν, δε χρωστάμε σε κανέναν. Ο κύριος Μητσοτάκης να ξέρετε πόσους έχει που ερίζουν για το ότι εξαιτίας του εξελέγη πρωθυπουργός. Πόσους έχει άραγε που ερίζουν μεταξύ τους για το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη;»

«Με 70 νεκρούς και 4.000 κρούσματα έρχεστε εδώ για να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους επειδή είχαν το θάρρος να εφαρμόσουν το νόμο, να εφαρμόσουν το Σύνταγμα και να προβάλλουν το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα ιδιωτικά συμφέροντα».

«Έχετε αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας απροστάτευτο, χωρίς καμία ουσιαστική ενίσχυση να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση. Έχετε αφήσει τα νοσοκομεία μας να καταρρεύσουν. Χθες ήταν η χειρότερη ημέρα από την έναρξη της πανδημίας. Στις ΜΕΘ δεν υπάρχει πια κρεβάτι ούτε για δείγμα. Ενώ δεκάδες συμπολίτες μας περιμένουν στη λίστα αναμονής, πρόχειρα διασωληνομένοι στους θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες και χωρίς την ενδεδειγμένη φροντίδα» είπε.

«Διχαστικός και επικίνδυνος πρωθυπουργός»

https://www.youtube.com/watch?v=c-iE9htDYxY

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήταν στη Βουλή και τον κατηγόρησε πως βρίσκεται «εκτός πραγματικότητας».

«Είναι κρίμα που λείπει ο κύριος Μητσοτάκης. Θα μπορούσε να κάθεται στα έδρανα. Δεν είναι εδώ όχι γιατί τάχα μου δεν είναι απολύτως δική του προσωπικά επιλογή η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων. Είναι πολιτική δειλία η απουσία του σήμερα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Το πρόβλημά σας είναι ότι βρίσκεστε εκτός πραγματικότητας. Ότι ζείτε και λειτουργείτε σε ένα παράλληλο  σύμπαν.

Ότι έχετε παντελή έλλειψη συναίσθησης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα που σας εμπιστεύτηκε τις τύχες της. Ότι ζείτε σε άλλο κόσμο».

«Στον δικό σας κόσμο ο μεγάλος αριθμός όσων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ είναι  φυσιολογικός, ο καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΕ είναι φυσιολογικός, ο συνωστισμός στους χώρους εργασίας είναι φυσιολογικός, η γενναία επιχορήγηση των βαρόνων των ΜΜΕ είναι φυσιολογική, οι σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις είναι φυσιολογικές, οι ανέμελες βόλτες και τα γλέντια με τσαμπούνες την ώρα που οι πολίτες είναι κλεισμένοι σπίτια τους είναι φυσιολογικά».

«Στον αληθινό κόσμο όμως, που ασφυκτιά. Στον κόσμο της δουλειάς, της δημιουργίας, της επιχειρηματικότητας, των νέων που αναζητούν ένα μέλλον, θέλω να σας πληροφορήσω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά.

Ούτε ο θάνατος, ούτε ο φόβος, ούτε τα νοσοκομεία της αγωνίας, ούτε η ανεργία, ούτε τα λουκέτα, ούτε το μακάβριο ακορντεόν της καραντίνας, ούτε τα εμβόλια που όλο φτάνουν κι όλο δεν επαρκούν, ούτε η προπαγάνδα σας είναι φυσιολογικά.

Η απόπειρά σας να ποινικοποιήσετε τη πολιτική αντιπαράθεση. Να στήσετε εκδικητικά δικαστήρια για τους πολιτικούς σας αντιπάλους, κανονικά θα έπρεπε να μην αποτελούν φυσιολογικές επιλογές ούτε σε περίοδο κανονικότητας.»

«Θα έπρεπε να είχατε και ως παράταξη και ως οικογένεια βγάλει τα συμπεράσματά σας, από τον τρόπο που επιχειρήσατε να σπιλώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους στο παρελθόν. Και πως αυτό σας γύρισε μπουμεραγκ».

«Ωστόσο το να επιχειρείτε το ίδιο αποτυχημένο τοξικό και διχαστικό σχέδιο και στις σημερινές περιστάσεις, αποδεικνύει ότι είστε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου».

«Και σε ό,τι αφορά τον εμπνευστή και σκηνοθέτη του σχεδίου, αποδεικνύει ότι είναι ένας διχαστικός, κατώτερος των περιστάσεων και επικίνδυνος πρωθυπουργός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA