Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύνεση ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «ήρθε να παρουσιάσει ένα success story σαν εκείνο του Σαμαρά»

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως στις μέχρι σήμερα συζητήσεις σχετικά με την πανδημία η αντιπολίτευση έχει δείξει ενσυναίσθηση. «Με σκληρή κριτική αλλά με προτάσεις πάντοτε. Και τώρα αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται να γίνει μια προσπάθεια ψύχραιμης αναζήτησης λύσεων». 

«Οφείλουμε να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε, αλλά με σεβασμό στις ανάγκες και τους χιλιάδες νεκρούς. Και σε όσους αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά στα ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία. Έχω την αίσθηση ότι ήρθατε να μας παρουσιάσετε ένα success story του κυρίου Σαμαρά. Το θυμάστε; Που το έλεγε όταν η χώρα πήγαινε στα βράχια;

Δεν θα αμφισβητήσω ότι δεν έχει ανάγκη η κοινωνία και η χώρα αισιοδοξία. Δεν πρόκειται όμως να δημιουργηθεί με διαγγέλματα και τηλεοπτικό καλλωπισμό. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για παιχνίδια επικοινωνίας. Λυπηρό στις συνθήκες αυτού του δράματος να εμφανίζονται εκείνοι με τη μεγαλύτερη ευθύνη, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να εμφανίζονται -δεν θα πω ανεπαρκείς, θα το κρίνει ο λαός αυτό – να μην σέβονται τους ανθρώπους που υποφέρουν. Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να πεθαίνουν και να αγωνιούν και οι αριθμοί να ευημερούν;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνώντας στην επίθεση σημείωσε: «Η αυταρέσκεια, η ιδεοληψία σας, η εχθρότητά σας στην ιδέα του κοινωνικού κράτους και του ΕΣΥ, η προσφυγή σας στη βία των λόγων και των έργων, σας έχουν καταστήσει πολλαπλασιαστή της κρίσης. Κάθε μέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης». 

«Δεν ξέρετε που πατάτε και που βρίσκεστε και δεν εμπνέετε πια καμία εμπιστοσύνη. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η διαχειριστική ανεπάρκεια έρχεται τώρα στην πιο κρίσιμη στροφή. Γιατί έχουμε ένα όπλο που δεν είχαμε μέχρι τον Δεκέμβριο. Είναι μεγάλη αποτυχία της ΕΕ όχι μόνο δική σας. 

Διδαχτήκατε κάτι από το γεγονός πως Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ που εμβολιάζουν ακόμα και ξένους πολίτες επειδή αναζήτησαν εναλλακτικές πηγές προμήθειας εμβολίων. Έχετε καταλάβει πόσους ανθρώπους θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει; Αλλά με χλευάζατε ως αντιευρωπαϊστή ενώ η ίδια η Γερμανία το έκανε πρώτη».

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας σε αντίθεση με την τακτική των self test πρότεινε «Μαζικό έλεγχο με ευθύνη ΕΟΔΥ στις μεγάλες παραγωγικές μονάδες και PCR τεστ»

//parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA