Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, Γιώργο Γεωργαντά, η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία την προσεχή Κυριακή.

 

Δείτε την τροπολογία εδώ.

Η καταχώριση ορίζεται ως προαιρετική πλην συγκεκριμένων επαγγελματικών ή κοινωνικών ομάδων, για τις οποίες καθίσταται υποχρεωτική, βάσει κοινής υπουργικής απόφασης που θα ορίσει τις λεπτομέρειες.  

Σχολική κάρτα COVID-19 για μαθητές με αρνητικό τεστ

Με την τροπολογία προσδιορίζονται τα προς καταχώριση στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, κλπ)  και προβλέπεται η έκδοση σχετικής δήλωσης θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος, με ειδική πρόβλεψη, στην περίπτωση των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την έκδοση από την πλατφόρμα σχολικής κάρτας για COVID-19, εφόσον το καταχωρισθέν αποτέλεσμα της δοκιμασίας ελέγχου είναι αρνητική.

Υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ορίζεται η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ενώ η ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας) ορίζεται ως εκτελούσα την επεξεργασία για λογαριασμό της ΗΔΙΚΑ, καθώς και για την υλοποίηση και συντήρηση της πλατφόρμας, την τήρηση των προσωπικών δεδομένων κ.λ.π. Επ’ αυτού συνάπτεται και μνημόνιο συνεργασίας ΗΔΙΚΑ και ΕΔΥΤΕ σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ψηφίσουν αυτή την τεχνικού χαρακτήρα τροπολογία, για να στηρίξουν την προσπάθεια όχι της κυβέρνησης αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, για να επανέλθει η χώρα σε συνθήκες κανονικότητας», σημείωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, παρουσιάζοντάς την τροπολογία στη Βουλή και αποκρούοντας ως προσχηματικές τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την κατάθεσή της στο παρά ένα λήξης της συνεδρίασης, σημειώνοντας ότι το περιεχόμενό της ήταν γνωστό εδώ και ημέρες με επίσημες ανακοινώσεις. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA