Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κόντρα Γεραπετρίτη - Πολάκη για διαλογή ασθενών κορονοϊού πριν την εισαγωγή σε ΜΕΘ

Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ Γιώργου Γεραπετρίτη και Παύλου Πολάκη για το κρίσιμο ζήτημα των διασωληνώσεων

Διασπορά fake news για μείζονα ζητήματα δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα για το κρίσιμο ζήτημα των διασωληνώσεων, καταλόγισε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Παύλο Πολάκη, κατηγορώντας τον για παραπληροφόρηση.

Αφορμή για τη σύγκρουση αποτέλεσε η κατηγορία του κ. Πολάκη κατά του Υπουργού – κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επιλογή Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής - ότι ζήτησε από την εν λόγω Επιτροπή το προηγούμενο διάστημα να πάρει θέση σχετικά με τη διαλογή ασθενών κορονοϊού πριν την εισαγωγή τους σε ΜΕΘ.

«Μου είπε μέλος της επιτροπής πως ο κ. Γεραπετρίτης τους ζήτησε να δώσουν γνώμη για το ποιοι θα διασωληνώνονται και ποιοι όχι», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Υπουργό Επικρατείας να αντιδρά έντονα, καταγγέλλοντάς τον για ασύστολα ψεύδη.

Ο διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών, που αποτυπώνει και το βαρύ κλίμα, έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Έμαθα, ότι είχατε ζητήσει πρόσφατα από την Επιτροπή Βιοηθικής και μετά από την ατυχέστατη δήλωσή σας περί των 5.000 ΜΕΘ ότι «θα είχαμε και παραπάνω νεκρούς» -και μιλώ πολύ συγκεκριμένα και πολύ επιστημονικά και θα το δείτε και στην πορεία -  να πάρουν θέση για τη διαλογή των ασθενών με Covid που θα διασωληνώνονταν. Είχατε ζητήσει κάτι τέτοιο;

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν ισχύει αυτό. Όχι.

Π. Πολάκης:  Εμένα με ενημέρωσαν ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής  τέτοια δική σας πρόταση.

Γ. Γεραπετρίτης: Για μία ακόμα φορά παραπληροφορείτε, κύριε Πολάκη.

Π. Πολάκης:  Λοιπόν, εγώ σας λέω την πληροφόρηση που έχω και είναι επίσημη.

Γ. Γεραπετρίτης: Καλό είναι να την διασταυρώνουμε την πληροφόρηση. Έχετε κάποιο έγγραφο να καταθέσετε;

Π. Πολάκης:  Από ότι μου είπαν είναι στα πρακτικά της Επιτροπής.

Γ. Γεραπετρίτης: «Από ό,τι μου είπαν», κύριε Πολάκη; Παρακαλώ να καταθέσετε έγγραφο.

Π. Πολάκης:  Ναι, «από ό,τι μου είπαν». Να το διαψεύσετε, λοιπόν, εσείς, κύριε Γεραπετρίτη, γιατί εμένα μου είπε μέλος της Επιτροπής ότι τους ζητήσατε να σας κάνουν εισήγηση για τη διαλογή των ασθενών με Covid -19  που θα διασωληνώνονταν, μετά την ατυχή σας δήλωση και σας απάντησαν ότι αυτό είναι δουλειά, όπως ορθώς έπραξαν, των εντατικολόγων, που είναι στις ΜΕΘ και των γιατρών που είναι υπεύθυνοι στις κλινικές Covid-19  και δεν μπορεί να βγάλει ούτε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας οδηγίες, αλλά μόνο συμβουλές. (σ.σ. ζήτησε επίσης την άποψη της υποψήφιας Προέδρου της Επιτροπής για το θέμα)

Γ. Γεραπετρίτης: Είναι ντροπή, κύριε Πολάκη, το διέψευσα και το επαναλαμβάνετε.

Π. Πολάκης: Επιμένετε, ο κ. Ανδρέας Καραμπίνης, εντατικολόγος, μέλος της προηγούμενης Επιτροπής Βιοηθικής. Μην μου κάνετε τον ανήξερο εμένα. Εγώ δεν μιλώ, αν δεν ξέρω, κύριε Γεραπετρίτη.

Γ. Γεραπετρίτης: Ο κύριος Πολάκης προσήλθε για μία ακόμη φορά με την εργαλειοθήκη ψευδών ειδήσεων, τις οποίες κομίζει, ίσως στην περίπτωση αυτή υπερέβαλε λίγο κατέγραψε ότι υπάρχει στα πρακτικά της Επιτροπής καταγεγραμμένη πρόταση εκ μέρους μου για την διεξαγωγή έρευνας και γνώμης για το ζήτημα αυτό, πράγματα τα οποία είναι απολύτως ανυπόστατα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ λυπηρή αυτή η εικόνα και προφανώς, δεν κάθισε εδώ ο κύριος Πολάκης να ακούσει τον αντίλογο διότι είναι του ψεύδους λόγου αλλά όχι του ορθού αντιλόγου. Ίσως, θα έπρεπε αντί για Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής κάποια στιγμή να εισάγουμε στη Βουλή και μία Επιτροπή απλής ηθικής εν τέλει. Είναι πραγματικά λυπηρό διότι πάνω απ’ όλα αποθαρρύνει ανθρώπους σαν την κυρία Βαγενά, για να προσέλθουν να βοηθήσουν την πατρίδα. Λυπάμαι πολύ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Γιώργος Γεραπέτριτης #Παύλος Πολάκης #Βουλή