Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα άκρα δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση της δυνατότητας συμμετοχής των βουλευτών σε ονομαστικές ψηφοφορίες της Βουλής και δια επιστολικής ψήφου, η οποία αποστέλλεται στις Γραμματείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων. 

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταγγείλει αυτή την πρακτική ως μεθόδευση καταστρατήγησης της μυστικότητας και κατά τη μυστική ψηφοφορία που έγινε για τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Νίκο Παππά, προκρίνοντας ως λύση όσοι δεν ψηφίζουν αυτοπροσώπως να το πράττουν ψηφιακά μέσω εικόνας και ήχου. Μέσω webbex, δηλαδή, όπως συμμετάσχουν και σε συνεδριάσεις Επιτροπών ή της Ολομέλειας. 

 

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, έθεσε εκ νέου το θέμα εμφατικά, κατηγορώντας το Προεδρείο της Βουλής και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι στο όνομα της πανδημίας υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. 

 

Παρά τις τεχνικές δυσκολίες, που φέρεται να επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η κ. Γεροβασίλη δεν πείστηκε και ζήτησε να κληθεί σε ακρόαση εκπρόσωπος της αρμόδιας τεχνικής εταιρίας, προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από τις ψηφοφορίες, όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Αλέξης Τσίπρας

 

Επισημαίνεται πάντως ότι ο κ. Τασούλας είχε αναφερθεί και στο παρελθόν στο θέμα, υπογραμμίζοντας πως οι δοκιμές που έγιναν για τη διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, παρουσίασαν τεράστια τεχνικά προβλήματα, καθιστώντας μία τέτοια διαδικασία εξαιρετικά επίφοβη ως προς το αποτέλεσμα και την εγκυρότητά της. Γι' αυτό και είχε επιλεγεί ως βέλτιστη λύση έναντι των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό η αναχρονιστική μεν αλλά απολύτως ασφαλής λύση της επιστολικής ψήφου, για την οποία όπως έχει πει ο Πρόεδρος έχει γνωμοδοτήσει θετικά και το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. 

Επιπλέον, η Όλγα Γεροβασίλη, ζήτησε να επανέλθει σε πλήρη σύνθεση (25 μέλη αντί ένας εκπρόσωπος από κάθε κόμμα) και η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, επικαλούμενη την άρση ορισμένων περιορισμών, όπως το  άνοιγμα των Λυκείων. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA