Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν και η σημερινή ρύθμιση προβλέπει όρους και προϋποθέσεις για την ψήφο των αποδήμων, τους οποίους είχε υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν καταρτίστηκε το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει έτοιμος να φέρει σχέδιο νόμου που θα αίρει αυτούς τους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να ψηφίζουν ελεύθερα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. 

Τι είχε συμβεί

Τι έχει συμβεί; Ο υπουργός Εσωτερικών «εκμεταλλεύεται» μια δήλωση της αρμοδίας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, που δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες της Διασποράς και ότι όχι μόνο θα δώσει μάχη για την άρση των περιορισμών, αλλά και θα τους καταργήσει αμέσως μόλις επιστρέψει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Τίθεται, βεβαίως, το ερώτημα αν η κ. Τζάκρη είχε πάρει έγκριση να κάνει αυτές τις δηλώσεις και αν συμφωνεί η ηγεσία του κόμματός της με αυτή τη ρύθμιση ή όχι, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον ευθέως ζήτημα για το αν θα ψηφίσει τη νέα ρύθμιση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.