Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δένδιας στους Λίβυους: «Ελάτε να συζητήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες»

Κάλεσμα στους Λίβυους να καθίσουν στο διπλωματικό τραπέζι με την Ελλάδα για τον καθορισμό των ΑΟΖ, απηύθυνε ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Λιβύη απηύθυνε κάλεσμα στη Λιβύη να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα κατά τις δηλώσεις του ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «Βρίσκομαι ξανά στη Λιβύη, μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Τρίπολη, τον οποίον συνόδευα. Η επίσκεψη μου σήμερα εδώ στην Βεγγάζη είναι συνέχεια της επίσκεψης αυτής και σηματοδοτεί την πλήρη στήριξή μας στη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης και στην εκλογική διαδικασία που θα λάβει χώρα το Δεκέμβριο».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον κ. Aguila Saleh, αλλά και με το Δήμαρχο της Βεγγάζης, τον κ. Bujwari».

Ακόμα ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε λόγο και για την πάγια θέση της Ελλάδας για την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντηθώ σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον κ. Aguila Saleh, αλλά και με το Δήμαρχο της Βεγγάζης, τον κ. Bujwari».

Η Ελλάδα είναι εδώ να παρέχει όποια βοήθεια χρειαστεί 

Σε ότι έχει να κάνει με τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να ενεργοποιήσουμε όλο το πλαίσιο των συμφωνιών με τη Λιβύη και να συνάψουμε και καινούριες συμφωνίες για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην ανοικοδόμηση της χώρας. Γι’ αυτό λειτουργήσαμε αμέσως την πρεσβεία μας στην Τρίπολη και γι’ αυτό θα ανοίξουμε σήμερα και το Προξενείο μας εδώ στη Βεγγάζη. Ο νέος Πρόξενός μας, ο κ. Ρακίνας, όπως και ο Επιτετραμμένος μας στην Τρίπολη, ο κ. Σταματέκος, είναι σήμερα εδώ μαζί μου».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι «Θέλω να τελειώσω με μια αναφορά στην Ελληνική Κοινότητα της Βεγγάζης και γενικά της Λιβύης, που είναι εδώ και ένα μεγάλο τμήμα της έμεινε εδώ μέσα στα χρόνια της κρίσης και η οποία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας. Θα τους συναντήσω αμέσως μετά. Όπως και στην παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων που και έχουν μείνει εδώ και λειτουργούν εδώ στη Λιβύη και τη Βεγγάζη, και είναι έτοιμες, επίσης, να βοηθήσουν με γνώση της περιοχής στην ανοικοδόμηση της φίλης-χώρας, της Λιβύης. Είμαστε στη διάθεσή σας κύριε Αναπληρωτή Πρωθυπουργέ να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Νίκος Δένδιας