Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή (ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία).

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν επίσης από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ είχε την ευκαιρία για μια σύντομη συνομιλία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Να σημειώσουμε ότι στην διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας συμμετέχουν η Γαλλία (με Rafale), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (με F-16), οι ΗΠΑ (με F-16, MQ-9, KC-135), η Ισπανία (με F/A-18 Hornet), το Ισραήλ (με F-15, F-16), ο Καναδάς (με Air Weapon Managers – GCI) και η Κύπρος (με AW 139), καθώς και η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία με παρατηρητές.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών και συμμετέχουν προσωπικό και μέσα όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA