ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/04/2021 12:14

Στον Άρειο Πάγο ο Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα που μας εκβίαζε

Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατονομάζει ως κεντρικό πρόσωπο της ομάδας που τον εκβίαζε αναφορικά με την υπόθεση της Novartis ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής ενώ επανέλαβε ότι ο Νίκος Παππάς δεν είχε καμία σχέση

Στον Άρειο Πάγο ο Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα που μας εκβίαζε
Στον Άρειο Πάγο ο Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο στην ομάδα που μας εκβίαζε
Ανάγνωση:

Νέα στοιχεία για την εκβίαση τη δική του, του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου θα καταθέσει στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση Novartis, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Όπως δήλωσε εισερχόμενος στον Άρειο Πάγο κεντρικό πρόσωπο της εκβίασης που καταγγέλλει ότι υπέστη είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, βασικό διερευνώμενο πρόσωπο στην έρευνα της ειδικής ανακρίτριας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της.

Ερώτηση: Είναι νέα στοιχεία για άλλα πολιτικά πρόσωπα;

Απ.: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιωνής είχε προσκομίσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία του, το 2016, με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του λέει ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας έχει καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Νίκου Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε ποσό ύψους 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας (σ.σ. Του Γιάννη Φιλιππάκη), µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε τη λίστα Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NOVARTIS ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ