ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/04/2021 16:53

Άρειος Πάγος: «Κάρφωσε» πάλι Παπαγγελόπουλο ο Μιωνής – Έδωσε στοιχεία κατά τριών εισαγγελέων διαφθοράς

Για «συμμορία» που τον εκβίαζε, μίλησε ο Σάμπυ Μιωνής στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο – Είπε ότι του ζήτησαν 350.000 ευρώ

Άρειος Πάγος: «Κάρφωσε» πάλι Παπαγγελόπουλο ο Μιωνής – Έδωσε στοιχεία κατά τριών εισαγγελέων διαφθοράς
Άρειος Πάγος: «Κάρφωσε» πάλι Παπαγγελόπουλο ο Μιωνής – Έδωσε στοιχεία κατά τριών εισαγγελέων διαφθοράς
Ανάγνωση:

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, στην κατάθεσή του σήμερα (23/04) ενώπιον της ανακρίτριας του ειδικού δικαστηρίου, υποστήριξε ουσιαστικά τη μήνυσή του και τα όσα είχε πει στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Εν ολίγοις, ισχυρίστηκε ότι εκείνος, ο συνέταιρός του Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι:

  • Η «συμμορία» στοχοποίησε τον ίδιο και τον Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ, και τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.
  • Εισέφερε δύο νέα σημαντικά στοιχεία: Πρώτον: Συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό, σχεδόν αγοραίο, τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή, σύμφωνα με πηγές ότι: α) «Γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη. β) «Γαμ....με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. γ) Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

Έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για τρεις εισαγγελείς διαφθοράς

Δεύτερον, στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής φέρεται να έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς. Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή.

Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που -υποστήριξε ότι- έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου ως στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.

Σημειώνουμε ότι ισχυρές πολιτικές αναταράξεις είχαν προκαλέσει τα ηχητικά αποσπάσματα συνομιλιών που κατέθεσε στην προανακριτική της Βουλής ο Σάμπυ Μιωνής και αφορούσαν συζητήσεις του, τον Μάιο του 2016, με τότε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ NOVARTIS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ