Μενού
  • Α-
  • Α+

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά: υπάρχει ένα θεμελιώδες μέτωπο αυτές τις ημέρες και τις εβδομάδες. Ναι ή όχι στους εμβολιασμούς, για να το θέσουμε κωδικά. Ευτυχώς, σχεδόν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων είναι υπέρ του μαζικού εμβολιασμού, για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με την πανδημία. Με εξαίρεση την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όλα τα άλλα κόμματα τάσσονται ευθέως υπέρ του εμβολίου - και αυτού της AstraZeneca. 

Και ενώ όλα αυτά είναι σαφή, τι γύρευε ο κ. Τσίπρας να κάνει «έξυπνες», τάχα μου, παρατηρήσεις, στο στούντιο της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 για το εμβόλιο της AstraZeneca; Δεν καταλαβαίνει τι λέει ή δεν ξέρει τι θα του πουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι; Καινούργιος είναι στην πολιτική ο κ. Τσίπρας; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί ένας πολιτικός αρχηγός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επί 4,5 έτη πρώην πρωθυπουργός πρέπει να υιοθετεί τη ρητορική του twitter, η οποία είναι όλο και πιο εμφανής στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες. 

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, μας είπε ότι η κυβέρνηση «ξεστοκάρει» το εμβόλιο της Astra και το δίνει, τσάτρα πάτρα σχεδόν, στους νεότερους, επειδή δεν το έκαναν οι μεγαλύτεροι. Την καλύτερη απάντηση στα περί «ξεστοκαρίσματος» τα έδωσαν οι ίδιοι οι νεότεροι, οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν χθες πάνω εκατοντάδες χιλιάδες ραντεβού πρώτης και δεύτερης δόσης. Ναι, υπάρχει ακόμα δρόμος και πολλές αμφιβολίες δεν έχουν αρθεί. Αλλά, το πρώτο δείγμα ήταν θετικό και δεν χρειαζόταν κανένας αστερίσκος, ούτε κανένας εξυπνακισμός. 

Αν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνουν ότι ρητορικές παρατηρήσεις τύπου «ξεστοκαρίσματος» δεν κάνουν καλό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, πρέπει να ξαναγυρίσουν στα βασικά. Το να παίζεις με την αμφιβολία του πολίτη, ο οποίος παραζαλισμένος ακούει διαφορετικές παρατηρήσεις και πολλές φορές αντικρουόμενες απόψεις, δεν είναι σώφρον, την ώρα που τρέχουμε να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας. Όλα τα εμβόλια που έχουμε είναι καλά και αποτελεσματικά και αυτό δεν χρειάζεται υποσημειώσεις. Πράγματι, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο. Αν κάποιος μεγαλύτερος λοιπόν έχει αποφασίσει για τους δικούς του λόγους ότι δεν θέλει ένα εμβόλιο, γιατί να μην το κάνει ένας νεότερος που πολύ συνειδητά το θέλει; Αυτό δεν είναι ξεστοκάρισμα, αλλά εξυπηρέτηση. Και θα έπρεπε να επικροτείται, όχι να χλευάζεται. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε σημαντικό πολιτικό λάθος. Θα το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ εν καιρώ, αν δεν το έχουν ήδη καταλάβει. Η ζημιά όμως έγινε. Και αν χάθηκε σήμερα έστω και ένας που θα πήγαινε να κάνει το εμβόλιο της Astra και δεν θα το κάνει, αυτό είναι σαφές πλήγμα. Η περίοδος δεν ενδείκνυται για χαλαρότητα, ούτε για τοκισμό στην αμφιβολία των πολιτών. Γιατί έτσι, στο τέλος της ημέρας, δεν πλήττεται ο πολιτικός σου αντίπαλος, αλλά εσύ ο ίδιος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA