Μενού
  • Α-
  • Α+

Άμεση κατάργηση των SMS και των βεβαιώσεων μετακίνησης που ισχύουν στο lockdown ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, 54 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζουν το μέτρο αποστολής SMS στο 13033 και 13032 παράλογο κι απαξιωμένο ενώ θέτουν και ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων.  

Με ερώτηση προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, την οποία κατέθεσαν με πρωτοβουλία των αρμόδιων τομεαρχών Μάριου Κάτση, Νατάσας Γκαρά και Χρήστου Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι το SMS στους πενταψήφιους αριθμούς είναι «άχρηστο και παράλογο μέτρο», το οποίο πλέον έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών.

Θέτουν ζήτημα προσωπικών δεδομένων

Θέτουν, δε, ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ζητώντας να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση υλοποίησης του συστήματος 13033/13032, τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, καθώς και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών από το ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία επίσημη απάντηση.

Ζητούν απαντήσεις

Παρά τις περί του αντιθέτου ρητές κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, δε, οι ίδιοι επικαλούνται ως απόδειξη καταγραφής και παρακολούθησης των κινήσεων των πολιτών δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην έναρξη του δεύτερου lockdown για αποστολή ενός εκατομμυρίου SMS με κωδικό 6 μετά τις 9 το βράδυ.

«Η κυβέρνηση προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα και υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, που έχουν υποστεί σε πολλαπλά επίπεδα τις συνέπειες της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και έχουν κουραστεί από τις μονίμως αντιφατικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας απαντήσεις στα συγκεκριμένα ζητήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA