Μενού
  • Α-
  • Α+

Κορυφώνονται οι διεργασίες για το άνοιγμα της αγοράς της Ρωσίας με απευθείας πτήσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, καθώς σήμερα οι επαφές των δύο πλευρών δεν παρήγαγαν τελικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα, υπήρξε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον συμπρόεδρο της Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, υπουργό Μεταφορών Βιτάλι Σαβέλιεφ. Σε αυτή συμφωνήθηκε να προχωρήσει η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού των πολιτών των δύο χωρών, κάτι που θα γίνει με ρηματικές διακοινώσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών. Πλην όμως, δεν υπήρξε συμφωνία για το άμεσο άνοιγμα των πτήσεων από Ρωσία προς Ελλάδα. 

Εξ ου και σήμερα το μεσημέρι, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τη Ρωσία ομόλογό του Άννα Πόποβα, καθώς οι Ρώσοι θα αποφασίσουν την Παρασκευή για ποιες χώρες θα ανοίξουν τις πτήσεις το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ακόμα και συμφωνία να υπάρξει για τις πτήσεις προς Ελλάδα, η διαδικασία δρομολόγησης αυτών θα πάρει κάποιες εβδομάδες, τουλάχιστον 3 με 4, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα δούμε Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα εντός του Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA